Landeskog: Ett riktigt surt slut

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

COLORADO SPRINGS. Upplevelsen i den tunna kvällsluften på utomhusarenan högt uppe i Klippiga bergen var fulländad – tills LA Kings-forwarden Tyler Toffoli sänkte Colorado med mindre än en minut kvar.

– Ett riktigt surt slut på en fantastisk dag, suckar Gabriel Landeskog när Sportbladet träffar honom efter 1-3-förlusten.

Rent hockeymässigt var nattens duell mellan Colorado Avalanche och LA Kings ingen av de mer minnesvärda NHL hållit under bar himmel de senaste åren, men inramningen kring, och stämningen på, Falcon Stadium bland Rocky Mountain-topparna i Colorado Springs, höll desto högre klass.

Därför sved det extra mycket i hemmaspelarna att de slarvade bort matchen i slutminuten.

Ställningen var 1-1 och de uppemot 45 000 fansen på läktarna började bespetsa sig på förlängning. Men efter en tekning i Avalanche-zonen fick Tyler Toffoli tag i pucken och kunde svepa in sitt andra mål för kvällen bakom Pavel Francouz – och innan slutsignalen gick hann han fullborda ett hattrick i tom kasse också.

”Kört det fjorton hundra gånger”

– Jag måste titta en gång till innan jag säger för mycket om det där sista målet, men det är ju en tekningsvariant de kört fjorton hundra gånger under matchen så vi måste veta vad vi ska göra där, säger en besviken Gabriel Landeskog efteråt.

Foto: David Zalubowski / TT

– Det känns som ett riktigt surt slut, man hade velat åka härifrån med två poäng efter en så fantastisk upplevelse.

För som sagt:

Med evenemanget i sig – bevittnat av Peter Forsberg och åtskilliga andra Avalanche-legendarer – är alla inblandade nöjda.

– Det kändes speciellt att spela i så tunn luft, det gjorde det lite jobbigare än vanligt, men att se att det kom så mycket folk, även från södra Kalifornien, till den här fina arenan var fantastiskt roligt, konstaterar ”Gabbe”.

– Men igen…inte kul att det ska behöva sluta på det sättet…

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!