Publicerad:
Uppdaterad:

Fem skäl att haka på Sportbladets NHL-resa

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

I slutet av oktober arrangerar Sportbladet exklusiv NHL-resa till Tampa i Florida. 

Tidningens två stora NHL-nördar, podd-duon Per Bjurman och Jonathan Ekeliw, kommer att vara på plats – och listar härmed de främsta skälen till att du borde följa med till solen! 


Boka NHL-resan till Tampa med Sportbladet här.


1. ”Foppa”

– Av alla gäster som går att föreställa sig på en NHL-resa är den vi får träffa inför en av matcherna i Tampa lätt nummer ett. Peter ”Foppa” Forsberg kan ju på goda grunder kallas svensk hockeys allra störste – och han kommer alltså berätta om sin fantastiska karriär, svara på frågor och bara hänga med oss. Fem plus, som vi säger på den här tidningen.

2. Tampa Bay Lightning

– Laget vi i första hand kommer följa på matcher och träningar i mäktiga Amalie Arena är inte vilket som helst, det heller. Lightning, anfört av superstars som Steven Stamkos och Nikita Kutjerov och svenske backbjässen Victor Hedman, kallas tvärtom ofta världens bästa lag. Efter den chockerande floppen i senaste slutspelet kokar det av revanschlystnad i truppen också.

3. Pittsburgh Penguins och Nashville Predators

– Motståndet i de två matcher vi kommer att se håller också högsta klass. Sidney Crosbys och Evgeni Malkins Pittsburgh, som efter några knallhårda slutspelsserier utvecklat en fräsande rivalitet med Tampa, är ju en av den moderna NHL-erans verkliga stormakter. På meritlistan finns bland annat tre Stanley Cup-titlar inom loppet av tio år. Och Nashville,  med svenskkvartetten Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok i spetsen, hör till de som satsar allra hårdast på att vinna Stanley Cup så fort som möjligt. Det kan vara ett genrep inför vårens final vi bevittnar på lördagen. 

4. Solen

– I slutet av oktober är det riktigt räligt i Sverige. Det är det inte i det som vår specielle Lightning-nörd Ekeliw kallar “den heliga staden”. Temperaturen på Floridas västkust brukar snitta strax under 30 plus och i Mexikanska Golfen är det sådär en 25. Det finns gott om förträffliga stränder inom räckhåll, dito golfbanor likaså. Ekeliw har uttryckt önskan om att få gå caddie åt gäster som tar med sig klubborna…

5. Sittningar i tikibaren

– Vi har båda spenderat åtskillig tid i Tampa under åren och vet var det är bäst att käka och vilka sportbarer man lämpligen besöker för att kolla andra NHL-matcher. Men framför allt vet vi hur magiskt det är att sitta i den mytomspunna tikibaren mitt i stan om kvällarna. Det är alltid där de bästa anekdoterna berättas…


Boka NHL-resan till Tampa med Sportbladet här.


Boka NHL-resan till Tampa med Sportbladet här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: