Jätteaffär – då byter klassiska Gavlerinken namn

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Bildbyrån

Brynäs har tecknat ett flerårigt jätteavtal som bland annat innefattar arenanamnet.

Och nu kan Sportbladet avslöja att klassiska namnet Gavlerinken försvinner. Uppgifter som Brynäs klubbdirektör Michael Campese inte vill bekräfta, men säger:

— Det är ett arenaavtal som kommer bidra till att öka våra möjligheter att nå de målsättningar vi kommunicerat för kommande treårsplan och tioårsvision.

Klassiska Gavlerinken byggdes för över 50 år sedan, byggdes 1967 och har med undantag av några år på 2000-talet alltid haft samma namn. I arenan på Sätraåsen radade Brynäs upp SM-guld under 60- och 70-talet och fram till det senaste guldet 2012.

Mellan 2006 och 2014 hette Gavlerinken under en åttaårsperiod Läkerol Arena. Men när Gävle kommun 2014 klev in som en huvudpartner till Brynäs tecknades ett femårsavtal, som bland annat innefattade att Gavlerinken återfick sitt ursprungliga namn. Där ingick även den rena dräkten, utan reklam, som Brynäs fått väldigt mycket beröm för.

Men nu byts det klassiska namnet ut igen – och kanske för gott. Gavlerinken var tillsammans med Hovet och Scandinavium de enda arenanamnet i SHL som finns kvar som inte har ett namn direkt kopplat till någon sponsor 

Namnbytet hänger ihop med en jätteaffär som Brynäs, enligt Sportbladets uppgifter, kommer att presentera i morgon. 

— Det är korrekt att vi under kvällen kommer att kalla till en presskonferens gällande Brynäs IF:s framtida arenaavtal, säger Brynäs kommunikationschef Kevin Johansson.

Ska vinna fyra SM-guld på tio år

Summorna är hemliga men det ska handla om ett det största arenaavtal som Brynäs någonsin slutit.

Från Brynäshåll vill man inte kommentera några detaljer, mer än att man är väldigt nöjd med det nya avtalet som kommer att löpa under flera år:

— Det är ett arenaavtal som kommer bidra till att öka våra möjligheter att nå de målsättningar vi kommunicerat för kommande treårsplan och tioårsvision, säger Brynäs IF:s klubbdirektör Michael Campese.

Brynäs har både presenterat en treårsplan och en tioårsvision där bland annat målet är att vinna fyra SM-guld under de tio år. 

Publicerad: