”Goalofsson”: Jag är hemma här nu

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

UNIONDALE/NEW YORK. Victor ”Goalofsson” gör sannerligen skäl för sitt smeknamn – match efter match.

Den 24-årige rookien smackade in ytterligare en stenhård pärla i en fantastisk match mellan Buffalo och New York Islanders på Long Island under lördagen – och därmed går han upp i delad ledning i svenska målligan i NHL.

– Det är kul, men det känns också som att jag börjat komma rätt nu, jag spelar sedan en månad tillbaka som jag tycker att jag ska kunna göra, säger den nya skyttekungen till Sportbladet.

”There’s a new sheriff in town”, är det svårt att inte tänka när man studerar den blågula skytteligan i NHL för tillfället.

För i topp återfinns en yngling som inte ens tillhörde ligan ifjol – mer än i några strömatcher på slutet.

Kort sagt:

Med sammanlagt 14 fullträffar har Victor Olofsson omedelbart etablerat sig som en av de främsta svenska prickskyttarna i världens bästa liga.

Monstruösa direktskott – som vanligt

Fjortonde baljan kom i den magnifika lördagsmatinén mot New York Islanders – och som vanligt var det med sitt rent monstruösa direktskott ”Goalfsson” slog till.

– Jag står där på högersidan och får, framförallt i powerplay, många direktskottslägen. Därför jobbar jag mycket med att förbättra det och nöter extra efter varje träning. Jag försöker göra det bättre hela tiden, säger den 24-årige ångermanlänningen när vi träffar honom efter slaget på Long Island.

Han fortsätter: 

– Det är kul att det går så bra, men det känns också som att jag börjat komma rätt nu. I början var det en liten inkörningsperiod, det är ju ändå en av världens bästa ligor så det tog ett tag att anpassa sig. Sedan en månad tillbaka tycker jag att jag spelar som ska kunna göra, jag är hemma här nu.

”Hetaste spelaren i ligan”

Utsökt kemi har Victor också utvecklat med såväl kedjekamraten Jack Eichel som med gamle Frölunda-kompisen Rasmus Dahlin.

– Det är otroligt roligt att ha Rasmus tillbaka efter skadan, jag tycker han varit jätteduktig. Han är så viktig för oss både i powerplay och fem-mot-fem, fortsätter han.

– Och att spela med Eichel är bara fantastiskt. Jag skulle säga att han är hetaste spelaren i ligan just nu, så det är bara att försöka haka på honom.

Mot Islanders blev det till slut stryk med 3-2, efter ett övertidsmål signerat Anthony Beauvillier, men gästerna är ändå nöjda med sin förträffliga insats – särskilt som de säkrade poäng med ett sent kvitteringsmål.

– Ja, Islanders har varit väldigt stabila i år och det här är en tuff arena att det komma till, så jag jag tycker vi gör det riktigt bra. Vi såg verkligen till att de fick kriga för allt, säger Herr ”Goalofsson”.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!