Philip Broberg stod för en utsökt debut med Edmonton Oilers i natt och noterades bland annat för en assist.

– Han var riktigt bra, berömmer superstjärnan Connor McDavid.

Vi har sett rekordartat många blågula ynglingar göra imponerande intryck under upptakten av årets NHL-säsong och i natt var det alltså dags för ytterligare en.

Philip Broberg, närking som spelat för såväl Skellefteå som AIK, begick sin debut med Edmonton mot Chicago i Rogers Place – och lyckades utmärkt.

Han bildade andra backpar med Tyson Barrie, fick uppemot fjorton och en halv minuts istid och tog sig omedelbart in i protokollet med en assist till ett mål signerat Ryan McLeod.

Belöningen:

Beröm från världens bästa spelare.

– Jag tycker Philip bara blev bättre och bättre ju längre matchen led, säger Connor McDavid.

– Han är en stor man och åker skridskor väldigt bra och såg komfortabel ut på en gång.

Coachen Dave Tippett håller med.

– Han spelade smart och med upphöjt lugn och såg till att inte hamna i trubbel en enda gång. Härligt att se, han varv en solid pjäs för oss, säger han.

Den 20-årige svensken är nöjd själv också.

– Jag var lite nervös i början, vilket bara är naturligt, men efter några byten kom jag in i matchen och sedan kändes det bra.

Nämnde McDavid stod återigen för både mål och assist och har nu gjort poäng i 17 matcher i rad.

Lucas Raymond utökade ledningen i rookisarnas poängliga med ytterligare en assist i Detroits bortamöte med Arizona.

Målet gjorde radarpartnern Dylan Larkin redan i mitten av första perioden och det såg länge ut att räcka, för så sent som 13 minuter in i tredje hade gästerna från Michigan fortfarande 1-0-ledning.

Då lyckades Ryan Dzingel emellertid kvittera – och sedan avgjorde Clayton Keller på övertid.

– Vi hade bra ”swagger” i början av säsongen, men nu känns det som vi tappat lite självförtroende. Med 1-0-ledning så sent i matchen borde vi spela med mer tillförsikt, säger Larkin.

Adrian Kempe fortsätter glöda i södra Kaliforniens solsken.

Han prickade in tvåa nya mål – det sjätte respektive sjunde – i nattens hemmamatch mot Carolina.

Men de räckte inte. De förträffliga gästerna från andra sidan kontinenten – som skuggar Florida i toppen av sammanlagda tabellen – vann en hård och jämn batalj med 5-4 efter sent segermål av Martin Necas.

Alex Edler noterades för två assist.

I Tampa blev det skräll under natten.

Regerande mästarna hade 3-1-ledning mot New Jersey inför tredje perioden, efter mål av bland andra Victor Hedman – men gästerna prickade in fyra raka mål under de sista 20 minuterna och vann alltså med 5-3.

– Vi var för arroganta och trodde det skulle bli lätt i tredje. Vi fick precis vad vi förtjänade, fräser coachen Jon Cooper.

Jesper Bratt och rookien Alexander Holtz – tillbaka i Devils laguppställning igen – svarade för varsin assist.

43 mil söderöver bärgade Florida Panthers samtidigt tionde raka hemmasegern genom att slå Minnesota med 5-4.

– Vi vill att den här hallen ska vara en otrevlig plats att komma och spela i och det känns som att vi håller att på att lyckas i den föresatsen, säger coachen Andrew Brunette.

Joel Eriksson Ek gjorde ett av Wilds mål. Han hade också en assist, precis som Victor Rask – och Florida-backen Gustav Forsling.

Nattens match i Bell Center i Montreal var mycket underlig.

Först gick Canadiens – som haft det så tungt i årets grundserie – upp i osannolik 5-0-ledning. Sedan gjorde Nashvilles pånyttfödde stjärna Matt Duchene hattrick – inom loppet av tio minuter. Bara för att få se Tyler Toffoli sätta 6-3 i tom kasse i slutet.

– Jag tycker ändå det är ett tecken på karaktär. Ligger man under med 5-0 är det lätt att bara lägga av. Men vi försökte, säger lagkaptenen Roman Josi.

Mattias Norlinder gjorde sin andra match i rad för Montreal, spelade drygt elva minuter och var plus/minus 1.

Boston Bruins högg en av säsongens tyngsta skalper genom att så Philadelphia med 5-2 – på bortaplan.

Anton Blidh bidrog med en assist och i kassen stoppade Linus Ullmark 29 skott.

Dallas Stars har hackat betänkligt under årets grundserie, men i natt visade de goda tendenser och slog St. Louis med 4-1.

Finländaren Roope Hintz blev särskild hjälte med två mål – bägge inprickade i numerärt underläge.