Marcus Johansson hjälte när Seattle Kraken vann

Publicerad 2021-11-25

NEW YORK. Marcus Johanssons otur tycks äntligen ha tagit slut.

Han blev stor matchhjälte när Seattle Kraken i natt tog andra raka genom att sänka självaste Carolina hemma i Climate Pledge Arena.

– Det var förstås skönt att göra ett mål med så lite tid kvar men det viktiga är att vi vinner och förhoppningsvis kan få lite självförtroende, säger skåningen till Sportbladet efter 2-1-segern.

På senare är det få i NHL som haft så mycket oflyt som Marcus Johansson.

Skada har följt på skada och hållit honom utanför sina lag under långa perioder och tammetusan – det blev likadant nu när han kom till Seattle.

Den 31-årige skåningen skadade sig redan i första matchen och blev sedan borta en månad.

– Ja, så typiskt, säger han och skrattar lätt uppgivet när vi når honom i den nya hemstaden i nordväst.

– Men det är som det är och förhoppningsvis har jag haft nog med otur nu.

Det såg onekligen så ut mot serieledande Carolina i natt. Det var ”Mojo” som 16.52 in i tredje perioden avgjorde hela tillställning – på fräckast tänkbara sätt. Han ryckte åt sig pucken vid kortplanket, rundade Frederik Andersens kasse, tog sig ut i slottet och vände sig plötsligt om och smackade in pucken.

– Jag fick rätt bra med tid på mig och kunde utnyttja en back för en rätt perfekt ”screen”, jag tror inte Andersen såg pucken alls, fortsätter han.

– Det var förstås skönt att se den pucken gå in, särskilt som det var så lite tid kvar. Men det viktiga är segern i sig. Det har varit lite frustrerande med så många förluster, men när vi vunnit ett par matcher på raken får vi förhoppningsvis lite självförtroende och kan bygga vidare på detta.

Filip Forsberg spelade sin första match på tre veckor i natt – och visade klassen direkt.

Han prickade in bägge Nashvilles mål i hemmamatchen mot Vegas – och fick ett tredje bortdömt.

Men det räckte inte. Riddarna från Nevada vann med 5-2.

– Vår laginsats var inte tillräckligt bra, vi sköt oss själva i foten genom att inte sätta fler chanser, suckar masen efteråt.

Mattias Janmark svarade för en assist för Vegas och Robin Lehner stoppade 26 skott.

Rasmus Sandin hade en riktigt lyckad kväll när starka Toronto inledde säsongens enda besök i Kalifornien med en 6-2-seger mot LA Kings.

Den 21-årige backen stod för inte mindre än tre assist.

Pierre Engvall tryckte å sin sida in sitt andra mål för säsongen och noterades också för en assist – precis som William Nylander.

Viktor Arvidsson var inblandad i hemmalagets båda strutar; först som målskytt och sedan som framspelare. Även Adrian Kempe tog sig in i protokollet med en assist.

Minnesota Wild kom för sent (!) till nattens bortamatch mot New Jersey. De hade övernattat på Manhattan och fastnade i den monstruösa Thanksgiving-trafiken på väg till Newark, så matchstarten fick skjutas fram en halvtimme.

Det hindrade dem inte från att gå upp i 2-0-ledning i första perioden och till sluta vinna med 3-2 efter straffavgörande.

– Vi låter inte mycket bekomma oss. Vi spelade ”Don’t Worry Be Happy” på bussen, säger Marcus Foligno.

Jonas Brodin assisterade till ett mål – och det gjorde Jesper Bratt för Devils också.

Det började bra för Buffalo i hemmamatchen mot Boston. Kyle Okposo gjorde 1-0 efter knappt elva minuter, framspelad av Rasmus Asplund.

Men sedan tog björnarna över helt, vände och vann med 5-1.

– De sköt på allt. Det var vad som hände ikväll, säger Okposo.

Colorado Avalanche kan njuta extra mycket av torsdagens Thanksgiving-kalkon, för de tog sjätte raka segern hemma mot Anaheim i natt och är nu äntligen uppe på en slutspelsplats.

5-2 skrevs siffrorna till. Gabriel Landeskog fixade två assist och Andre Burakovsky en – liksom Anaheim-ankan Rickard Rakell.

Vancouvers bedrövliga kräftgång fortsätter. I nattens bortamatch mot Pittsburgh fick de spö med 4-1 – och såg riktigt, riktigt bleka ut.

– Det är utmattande att prata om samma saker hela tiden, men förändringen måste komma inifrån gruppen, sucka Bo Horvat.

Erik Karlsson antecknades för två assist mot gamla kompisarna i Ottawa Senators i natt. Sammanlagt vann San Jose slaget i Sharktank med 6-3.

Edmontons två superstjärnor hade ny show när Edmonton slog Arizona med 5-3.

Herrarna gjorde två mål vardera – och svarade också för två assist, bägge två.

Philip Broberg gjorde ännu fin match och var på isen i över 21 minuter.

I övrigt:

Florida slog Philadelphia med 2-1 efter övertidsmål av Aaron Ekblad, Washington tvålade till Montreal med 6-3 och Columbus nollade Winnipeg (3-0). I den senare matchen bidrog Adam Boqvist med en assist.