Färjestad vann stökig match mot Örebro

Publicerad 2022-03-08

Stort bråk på periodsignal.

Sedan kunde Färjestad vinna den griniga streckmatchen mot Örebro.

– Man måste markera, säger Gustav Rydahl som stod i händelsernas centrum i 2–1-segern.

Färjestad BK

Både Färjestad och Örebro slåss om att bli topp-sex och en direktplats till kvartsfinalspelet.

När lagen möttes i Karlstad i kväll blev det stökigt på isen med heta känslor.

Men innan kaoset bröt loss hade Färjestad spräckt målnollan efter ett drömanfall. Theodor Lennström släppte till Michael Lindqvist som i sin tur frispelad Gustav Rydahl. Han tog emot pucken, dribblade bort målvakten och la in den i buren.

Målet kom med drygt en minut kvar till pausvilan och när signalen sedan ljöd braka lagen ihop i ett stort bråk.

I centrum: Rydahl.

– De skjuter efter avblåsning och då måste vi markera, säger han i C More.

Andra perioden var bara minuter gammal när Färjestad ökade på till 2–0 genom Joakim Nygård som styrde in Jesse Virtanens skott.

Sedan fortsatte det att vara grinigt.

Rydahl och Christoffer Mastomäki råkade i luven på varandra innan Michael Lindqvist snackade till sig en utvisning.

Tredje perioden blev mållös fram till att det var tre minuter kvar när Robin Kovacs reducerade för Örebro och skapade rejäl dramatik.

Närke-laget var även nära kvittering flera gånger i slutminuten, men Färjestad höll ut och vann.

Färjestads seger innebär att tre lag runt topp sex-strecket ligger på samma poäng, just Örebro är dock laget ovanför detsamma med bättre målskillnad.