Rasmus Dahlin: ”Det känns som att jag svek laget”

Publicerad 2023-01-18

NEW YORK. Buffalo Sabres fick oväntat stryk av jumbon Chicago i natt och sumpade därmed en gyllene chans att haka på i slutspelsracet.

Då tar Rasmus Dahlin på sig skulden – bland annat för att han gjorde sig skyldig till en misconduct som kostade honom tio minuter i utvisningsbåset.

– Det känns som att jag svek laget, säger den unge backstjärnan.

Buffalo Sabres har varit en av säsongens attraktioner i NHL, men på grund av några illa tajmade svackor, när de radat upp för många misstag, ändå fastnat i klungan under strecket, så nu får de ägna andra halvan av grundserien åt att jaga i streckracet.

I natt hade de en fin chans att vinna mark i det racet, då de ställdes mot hopplösa jumbon Chicago Blackhawks i United Center och visserligen knep de en poäng, men de sumpade den andra i förlängningen. Där var det istället hemmalagets Seth Jones som pangade in avgörande 4-3.

Just det målet kunde Rasmus Dahlin inte göra mycket åt, men han tar ändå på sig förlusten – bland annat för att han efter ett Blackhawks-mål i början av tredje perioden åkte in och stökade bland firande hemmaspelare och fick tio minuter för misconduct.

– Att sitta i utvisningsbåset i tio minuter när vi försöker vinna kändes inte bra, säger den 22-årige västgöten till Buffalo News.

– Det känns som att jag svek mitt lag och det kommer inte hända igen.

Rasmus är överhuvudtaget kritisk till sin insats, bland annat för att han var på isen under samtliga av Blackhawks tre sista mål.

– Personligen var det en väldigt tuff match. Inte acceptabelt alls, suckar han.

Victor Olofsson prickade i första perioden in sitt artonde mål för säsongen.