Björklöven vann stökig match mot Västerås

Björklöven vann med hela 6–2 mot Västerås.

Ändå var tränaren Hans Wallsson irriterad efteråt.

– Varenda situation ska granskas – det är bedrövligt, säger han till C More.

Domarna hade fullt upp i det händelserika mötet som kantades av utvisningar. Det var grinigt på isen och hela 20 tvåminutersutvisningar delades ut.

Matchen innehöll även två mål som godkändes efter videogranskningar och ett målvaktsbyte då Västerås målvakt Emil Kruse fick ledas ut efter en pååkning.

”Nästan tre timmar lång”

Matchen tog ungefär två och en halv timme att genomföra, vilket retade upp vinnartränaren Hans Wallson i Björklöven.

– Vi gör en bra match. Sen tar matchen alldeles för lång tid. Varenda situation ska granskas och det tar fem-sex minuter per situation. Matchen är nästan tre timmar lång. Det tycker jag är bedrövligt, säger han till C More.

När han får frågan om hur dialogen med domarna gick svarar han:

– Vilken dialog? Man måste få ordning och reda på besluten. Man måste kunna ta beslut själv någon gång, annars tar det tre timmar. Det är inte okej någonstans tycker jag.

Olle Liss anmäld

Björklövens nyförvärv Nikolai Belov var desto gladare.

Den profilstarke ryssen– som nyligen anslöt från Almtuna – gjorde sitt första mål för säsongen och bjöd på ett vilt målfirande. Hemmalagets Axel Ottosson gjorde två mål i matchen som slutade 6–2.

Efter matchen meddelade domarna att Björklövens Olle Liss efteranmäls.

Det var i den andra perioden som forwarden fick en tackling i ryggen av VIK-centern Daniel Öhrn och svarade med en vänsterkrok. Han fick en tvåminutersutvisning för roughing på isen och den nya rubriceringen är match penalty för fighting.

Vita Hästen knep extrapoängen hemma mot Mora. Amerikanen Hunter Fejes avgjorde förlängningen med ett vackert solomål i matchen som slutade 4–3.