Sjuttonde förlusten i rad för Buffalo Sabres

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-03-27

NEW YORK. Stackars Buffalo Sabres.

Under lördagen stod de för en helt okej insats mot Boston – men åkte i alla fall på sjuttonde raka förlusten.

– Det finns olika grader av besvikelser, säger coachen Don Granato efter 3-2-smällen.

Det såg länge ut som att NHL:s superjumbo kanske skulle kunna skrälla i lördagsmatinén mot Bruins i Boston och undanröja hotet om längsta förlustsviten i historien.

Sabres spelade riktigt hyggligt, Linus Ullmark – tillbaka efter en månad på skadelistan – var utsökt i kassen och efter 40 minuter hade de faktiskt 2-1-ledning.

Men blåser det konstant motvind så gör det. Nick Ritchie kvitterade fem minuter in i tredje och när mindre än fyra minuter återstod fick Craig Smith stå ensam i slottet och kunde piska in den avgörande pucken.

– Det finns olika grader av besvikelser, suckar nya coachen Don Granato efteråt.

– Det kändes väldigt fint att ha Linus tillbaka i kassen och vi gjorde bra saker de två första perioderna. Sedan var vi helt enkelt inte tillräckligt aggressiva, graden av intensitet hade behövt vara mycket högre. Men vi lär oss av misstagen och korrigerar det till nästa gång.

Nästa gång är en hemmamatch mot Philadelphia natten till tisdag. Då vinner Sabres – eller tangerar längsta sviten av förluster som någonsin registrerats.

Jodå, Mika Zibanejad stod för ny poäng mot favoritmotståndaren under lördagskvällen.

Redan i ett powerplay i mitten av första perioden i NY Rangers och Philadelphia returmöte i Wells Fargo Center stänkte han in sitt elfte mål för säsongen – och noterades samtidigt för sin trettonde poäng på samma motståndaren på tre matcher senaste elva dygnen.

Men mer blev det inte den här gången och det räckte inte, för Flyers var fast beslutna att slå tillbaka och vann med 2-1 efter sent avgörande signerat Samuel Morin.

– Ja, det var ett hungrigt, desperat lag vi mötte idag, konstaterar Mika och det rådde han han ju så att säga för själv.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL