Här sätter han årets NHL-straff

Publicerad 2017-03-05

NEW YORK. Årets straff kan utses redan nu.

Den slogs av Nikita Kucherov när Tampa tog två livsviktiga poäng mot Buffalo i natt.

– Det målet kommer att ligga på Youtube för evigt, säger lagkamraten Tyler Johnson.

Matchen mellan Buffalo och Tampa i Keybank Center stod 1-1 efter såväl ordinarie matchtid som efter den fem minuter långa sudden death-perioden, så tillställningen – extremt viktig för båda lagen – avgjordes på straffar.

Då bestämde sig Nikita Kucherov för att visa att han är en av NHL:s stora – och mest iskalla – artister.

Han kom mot Robin Lehner i bra fart på högerkanten, låtsades en bit utanför kassen dra över pucken på forhandssidan – men släppte den istället helt löst, in mellan benen på Sabres svenske keeper.

”Det kräver stake”

Det såg ut som att han tappade pucken och råkade stöta den i mål av misstag.

– Men nej, suckar Lehner efteråt, det var avsiktligt. Dåligt av mig att gå på, men rätt sjukt av honom.

Kucherovs lagkamrater hade sett varianten under träningar tidigare i veckan och kunde inte tro att han vågade sig på något så raffinerat i ett så kritiskt ögonblick.

– Det kräver stake att göra så, men nu kommer ju det målet ligga på Youtube för evigt, säger Tyler Johnson till Tampa Bay Times,

Tack vare John Klingberg lever hoppet fortfarande i Texas.

När en dryg minut återstod av Dallas Stars bortamatch mot Florida i natt kom han stormande över blålinjen, fick en enastående passning av Jamie Benn och prickade snyggt in matchavgörande 2-1.

– Man hoppas att ens bästa spelare ska göra skillnad och så var det ikväll, säger coachen Lindy Ruff till nhl.com.

Nashville-svenskarna hade åter en fin kväll när Chicago gästade Bridgestone Arena.

Viktor Arvidsson gjorde två mål och Calle Järnkrok ett och så adderade Filip Forsberg ytterligare en assist.

Men mot ligans hetaste lag räckte inte ens det. Blackhawks vann med 5-3 – sedan Brian Campbell prickade in 4-3 när en dryg minut återstod; därefter fyllde Patrick Kane på med ett mål i tom kasse också.

Därmed tog Chicago sjunde raka segern – och åttonde raka bortasegern, vilket är nytt klubbrekord – och passerade Minnesota i toppen av Central-tabellen för första gången på nästan hela säsongen.

Winnipeg hade lekstuga i sin hemmamatch mot Colorado och vann med 6-1.

Patrik Laine dunkade in sitt 32:a mål för säsongen redan i inledningen av första perioden.

Gabriel Landeskog stod för Avalanches tröstmål.

Utsikterna är inte särskilt goda heller efter en seger så fin som den mot LA Kings i natt

Men Vancouver Canucks visade med sin 4-3-viktoria i Staples Center att inte heller de gett upp.

– Vi kan bättre, men det var skönt med två poäng. Avståndet uppåt är något kortare, säger coachen Willie Desjardins.

Henrik Sedin gjorde ett mål – via Kings-backen Drew Doughty – och Loui Eriksson svarade för två assist.

Kings svenske rookie Adrian Kempe bokfördes även han för två assist.

Detroit åkte på en ny förlust borta mot Edmonton, men Henrik Zetterberg visade åter klass med två assist.

Med dem sprängde han 50-poängsvallen för tionde gången i NHL-karriären.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se