Mystiska tröjvalet ytterligare ett tecken…?

Uppdaterad 2019-10-09 | Publicerad 2019-10-08

Är Karri Rämös oväntade tröjval ytterligare ett tecken på att Dick Axelsson snart gör comeback i Djurgården?

Den finländske målvakten debuterade mot Mannheim, men han gjorde det inte med sitt klassiska nummer 31.

Toppmötet i CHL vann Djurgården med 6–3 efter ett sanslöst powerplay-fyrverkeri och tre mål av Michael Haga.

Under stora delar av sin karriär har tungt NHL-meriterade Karri Rämö spelat med 31 på ryggen. I NHL, i KHL och i finländska ligan. Ett nummer som fortfarande är ledigt i Djurgården. Rämö har också 31 på den mask han fortfarande använder. Ändå har Rämö valt nummer 32 i Djurgården, för övrigt det nummer förre stormålvakten Mikael Tellqvist hade under sin tid i klubben.

Rämös tröjval förstärker uppgifterna om att Dick Axelsson kommer att spela med Djurgården den här säsongen. Axelsson har, som de flesta vet, just 31 som sitt tröjnummer och spelade med det förra säsongen i Djurgården.

Under hela hösten har det spekulerats i om Axelsson ska göra comeback. Hur det än blir är nummer 31 fortfarande ledigt…

Karri Rämö svarade för en stabil debut i djurgårdströjan, men den 33-årige målvakten fick uppleva en märklig match.

Toppmötet i CHL mellan Djurgården och Mannheim blev en sanslös powerplay-fest. Sju av matchens åtta första mål kom i numerärt överläge, Djurgården gjorde fem av dem.

– Ganska hackig period där vi har tre PP och de ett. Inte mycket till fem mot fem-spel. vi har verkligen tagit vara på våra powerplay och hade en bra box, säger Patrik Berglund till SVT efter första perioden.

Även Frölunda och Skellefteå vann

Efter två perioder var ställningen 4–3 till Djurgården.

Och powerplay-frossan bara fortsatte. I samma spelform gjorde Djurgården 5–3, återigen Michael Haga. Norrmannen var glödhet i den här matchen och svarade för ett hattrick när han även gjorde 6–3. Djurgråden toppar nu gruppen en poäng före Mannheim.

Även i Skellefteå var det ett toppmöte. Hemmalaget ställdes mot finska tungviktaren Kärpät, och lyckades vinna med 2–0. Målvakten Gustaf Lindvall blev stor matchhjälte.

– Klart det känns skönt med en nolla och skönt för hela laget att hålla nollan, säger Lindvall till SVT.

Första målet kom redan i den första perioden av Adam Pettersson och först i den absolut sista sekunden fatställde Tom Pyatt slutresultatet i tom bur. Gruppen är ett riktigt getingbo där Skellefteå, Kärpät och Bern gör upp om de två slutspelsplatserna.

Kvällens tredje toppmöte på svensk mark spelades i Frölundaborg där hemmalaget enkelt körde över Cardiff med hela 9–2. Lagkapten Joel Lundqvist svarade för tre mål. Segern betyder att Frölunda också toppar sin grupp efter att ha bytt plats med just Cardiff.