Hård kritik mot Nylander: ”Vad fan är det för fel på honom?”

Publicerad 2020-02-05

William Nylander får skarp kritik i kanadensisk tv.

Ett uttalande efter att Toronto Maple Leafs tappat en tvåmålsledning i sista perioden gör NHL-profilen minst sagt upprörd.

– Vad fan är det för fel på honom?, dundrar Sid Seixeiro.

Toronto Maple Leafs tappade en 3–1-ledning hemma mot Florida Panthers.

Bortalaget gjorde fyra raka mål i den sista perioden och vann med 5–3 natten mot tisdag svensk tid.

Den klassiska Ontario-klubben åkte ner utanför slutspelsplats igen och danske stjärnmålvakten Frederik Andersen utgick skadad.

I sporttalkshowen Tim & Sid hos det stora kanadensiska tv-bolaget Sportsnet visas ett klipp flera gånger när William Nylander möter media efter matchen.

Kritiserar attityden

Den 23-årige svenske forwarden fick frågan om han var arg över hur matchen slutade.

– Nej, det är okej. Vi tar med oss det vi gjorde bra från den här matchen och går vidare, det finns inget att vara upprörd över, säger William Nylander.

William Nylander.

Det väcker starka reaktioner hos experten Sid Seixeiro som blir rejält uppjagad i tv-studion.

– Vad fan är det för fel på honom? Är det den William Nylander som de betalar nästan sju miljoner dollar per år för? Attityden i det där omklädningsrummet behöver rensas upp. Det här var den värsta förlusten under säsongen, säger Sid Seixeiro.

”Det är galenskap”

William Nylander gjorde 3–1-målet i den sista minuten i den andra perioden och Sid Seixeiro fortsätter att lägga ut texten om att det inte ska spela någon roll i sammanhanget.

– Han lägger mer ansträngning på ett Instagram-inlägg från Europa än vad gjorde i den där matchen. Det är galenskap, säger Sid Seixeiro.

Studiokollegan Tim Micallef försöker balansera upp uttalandet från William Nylander, han menar att den svenske stjärnan ville säga att de inte gräver ner sig över vad som hände utan att de vill vara laddade inför fortsättningen.

Ödesdiger förlust

Florida Panthers är ett lag som Toronto Maple Leafs slåss mot närmast i tabellen och nu tappade platsen i Stanley Cup-slutspelet till.

William Nylander ligger trea i den interna poängligan efter Auston Matthews och Mitchell Marner med 48 poäng (25 mål och 23 assist) på 53 matcher.

I NHL:s totala skytteliga är William Nylander bäste svensk på tionde plats med sina 25 fullträffar.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se