Arttu Ilomäki presenterad av Luleå

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Arttu Ilomäki i Tapparatröjan.
Foto: Bildbyrån
Arttu Ilomäki i Tapparatröjan.

I går presenterade Luleå tre spelare – i dag presenterades nästa.

Forwarden Arttu Ilomäki har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag ser redan nu fram emot att den nya säsongen, säger 27-åringen till klubbens hemsida.

Som NSD kunde avslöja redan under tisdagen har Luleå nu presenterat Arrtu Ilomäki. Forwarden är säsongens näst bäste poängplockare för Lukko Rauma i den finska högstaligan med 13 mål och 32 assist på 60 matcher. Dessutom stod han under slutspelet för 3+3 på 6 matcher. Nu är han presenterad av Luleå.

– Arttu Ilomäki är en center som gärna deltar aktivt i spelet med puck och samtidigt gör ett hårt jobb i defensiven. Med honom på kontrakt tycker vi att vi fått till en otroligt bra centerlinje för Luleå Hockey inför den kommande säsongen, säger Luleås general manager Stefan Nilsson.

”Naturligt steg”

Forwarden som har spelat hela sin karriär i Finland tar nu steget över till Sverige och SHL. Kontraktet med Luleå är skrivet på två år.

– Jag ser redan nu fram emot att den nya säsongen skall få starta så att jag kan få komma över till Sverige och spela för Luleå Hockey, en förening som jag förstått har både ett starkt lag och grymma fans, säger spelaren.

– Efter att ha spelat hela min karriär i Finland känns det här som ett spännande och naturligt steg att ta. Jag har mött svenska lag många gånger och alltid känt att man spelat med bra fart och hög skicklighet, så det skall bli kul att få testa på det spelet själv.

I går presenterade Luleå trion David Rautio, Isac Brännström och Juhani Tyrväinen.

Publicerad:

LÄS VIDARE