”Orimligt – blir årets räddning”

Publicerad 2022-09-27

Linus Söderström visade sin klass.

Målvakten storspelade när Skellefteå körde över regerande mästarna Färjestad med hela 6–0 och rånade Marcus Nilsson på ett givet mål.

– Det blir väl årets räddning, säger Max Lindholm i C More.

Färjestad BK

Skellefteå fick en drömstart i det tidiga toppmötet med Färjestad och ledde med 2–0 efter den första perioden efter mål av Oscar Möller och Andreas Wingerli.

I den andra perioden bjöds publiken på fartfylld hockey med massvis av målchanser.

Färjestads målvakt Matt Tomkins storspelade och räddade två frilägen, men Skellefteås Linus Söderström var faktiskt snäppet värre.

Linus Söderströms jätteräddning.

”Orimligt”

När Marcus ”Lilliz” Nilsson hade öppet mål kastade sig Söderström från liggande position och rånade FBK-stjärnan på vad som såg ut som ett givet mål.

Dessförinnan hade han också stått för en jätteräddning på ett Linus Johansson-avslut och därtill räddade han en straff av Victor Ejdsell.

– Det finns bara ett ord – utmärkt. Det är kanon, vilka ”saves” han gör. Speciellt den på ”Lilliz”, den är helt orimlig. Det blir väl årets räddning, säger lagkamraten Max Lindholm i C More.

Kollaps av Färjestad

I sista perioden rann det iväg och Skellefteå vann till slut med hela 6–0.

– Special teams förstör den här matchen för oss. Vi gör inga mål i powerplay och släpper in en massa i boxplay, säger Färjestads Marcus Nilsson.

En av målskyttarna: 17-årige Axel Sandin Pellikka, som därmed blev den första spelaren född 2005 att göra mål i SHL.

Just nu är allt frid och fröjd i Skellefteå som toppar SHL-tabellen och har fyra spelare topp fem i poängligan.

– En bra start för Skellefteå AIK, säger Rickard Hugg.