GANGNEUNG. Ryska OAR föll överraskande med 2–3 i premiären mot Slovakien.

Det fick Slovenien äta upp.

Ilja Kovaltjuk & Co trampade gasen i botten och vann med 8–2.

En ren uppvisning.

Nu var inte motståndet mycket att hurra för - slovenerna är rankade lägst i hela turneringen tillsammans med Sydkorea. Även om Slovenien och slog USA i sin öppningsmatch.

Men arton minuter in i matchen stod det fortfarande 0–0 och märktes en viss nerv och oro hos de olympiska atleterna från Ryssland som de heter officiellt.

En lek med ord naturligtvis, på samma sätt som Ryssland lekte med slovenerna efter två snabba mål i slutet av första perioden.

Sergej Mozyakin krutade in 1–0 efter 18.23 och Ilja Kovaltjuk 2–0 bara 22 sekunder senare.

Då var det redan över.

Briljant hockeykunnande

När ryssarna får medvind så blåser den rakt i ryggen och resten av matchen blev en ren lekstuga.

I de lägena är det bara att luta sig tillbaka och njuta av några av världens bästa ishockeyspelare och njuta av några OS hittills snyggaste mål.

Blixtsnabba, öppnande passningar, lika blixtsnabba skott. Och soloprestationer som när Ilja Kovaltjuk trampade på från egen zon, passerade hela det slovenska försvaret, tog en tur bakom kassen och serverade Ilja Kablukov en perfekt passning till ryskt 4–0 där i andra perioden.

Jag skulle kunna räkna upp varenda mål, men det är bara gå in och titta själva. En provkarta över briljant hockeykunnande och mest sken 20-åringen Kirill Kaprizov med sina tre mål.

Bara få som kan stoppa

Nu fick ryssarna härja relativt fritt, men det finns inget lag i den här turneringen som kan släppa loss som ryssarna gjorde.

OAR är den här turneringens mest stjärnspäckade lag och jag ser väl den här matchen mer som ren uppvisning än något annat.

Ett lag som Slovenien har varken kraften eller kunnandet att störa de här storstjärnorna. Det har lag som Sverige, Finland, Tjeckien och Kanada.

Jag tror faktiskt inte ryssarna tar sig hela vägen. Det har haft hopplöst för det och har inte vunnit OS sedan Albertville 1992, då under samlingsnamnet OSS.