Malmö straffade Rögle i Skånederbyt

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Förlängning och straffar är Malmös grej den här säsongen. Johan Olofsson fixade derbysegern hemma mot Rögle och Redhawks har vunnit sju av åtta SHL-matcher som slutat oavgjort efter 60 minuter.

– Det är nog spelartyperna som gör det. Vi har många som är bra på det och många som vill lägga straffar, säger Olofsson efter 2–1-seger.

Säsongens andra Skånederby blev en jämn historia där Rögle var spelmässigt lite bättre. Ängelholmslaget saknade dock effektiviteten för att vinna och efter 1–1 efter 65 minuter avgjorde allt på straffar.

Leon Bristedt hade chansen att avgöra för Rögle i den tredje straffomgången, men han missade. Marcus Sylvegård kvitterade på nästa straff. Tre straffar senare kunde Johan Olofsson säkra seger för Malmö när kyligt fintade bort Röglemålvakten Justin Pogge.

– Var inte säker på vad jag skulle göra på min sista straff. Han gick på min skottfint. Han gick på den ganska hårt och då var det bara att gå tillbaka till höger och då hade jag tom kasse, säger Olofsson.

Starka på straffar

Malmö förlorade premiären borta mot Mora efter förlängning, men efter det har Redhawks vunnit sju av sju matcher som varit oavgjorda efter 60 minuter. Fem av dessa har vunnits på straffar. Det här var andra gången Olofsson avgjorde på straffar.

– Vi har bra självförtroende där och har många killar som vill lägga straffar. Det är en trygghet vi har.

Förklara varför ni är så bra på straffar?

– Det är nog spelartyperna som gör det. Vi har många som är bra och många som vill lägga straffar. Då blir det en konkurrenssituation och man vill ju vara med och lägga straffar.

Annars var Olofsson inte särskilt nöjd med Malmös insats i derbyt.

– Det kändes som att det låste sig lite i dag. Det är mycket smågrejer som måste bli bättre. Det är ändå starkt att vi lyckades vinna.

Malmös danske forward Nichlas Hardt spelade bara 16 sekunder i matchen. Han tvingdes kliva av och enligt Malmötränaren Peter Andersson handlar det om en lower body-skada.

– Han är inte med på lördag och nog inte på tisdag (CHL-kvartsfinal mot München). Han är nog med efter det, säger Peter Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!