Oskarshamn vände och vann mot AIK

Publicerad 2015-10-17

Vita Hästen bröt Tingsryds hemmasvit

Överkört av nykomlingen Pantern senast.

Nu kom nästa nederlag för serieledaren AIK: Oskarshamn vände och vann med klara 5–2.

Det såg till en början ut precis som det gjort så många gånger tidigare i år. AIK inledde bäst och Malte Strömwall gjorde mål, sitt fjortonde för säsongen.

Men Oskarshamn är inne i ett bra stim och ett tidigt underläge med 0–2 skrämde inte.

Upphämtningen började och när förre AIK-spelaren Joakim Hagelin satte 2–2 i den andra perioden kunde inte AIK lyfta på nytt.

Istället var det ett starkt Oskarshamn som utökade med tre mål i den tredje perioden, och till slut vann med 5–2.

Tingsryds första hemmaförlust

Ett formstarkt Tingsryd gick mot sin femte raka seger hemma mot Vita Hästen. Så blev det inte. Med fyra minuter kvar och ställningen 3–2 kvitterade gästerna genom Lukas Vopeika och i förlängningen kunde Marcus Ericsson avgöra i powerplay.

Förlusten var Tingsryds första på hemmaplan den här säsongen.