Publicerad 2015-12-18

Sedin utgick i nattens match

Klubben har inte sagt något utförligt än om Henrik Sedins skada.

LAS VEGAS. Vancouvers uppförsbacke blir allt brantare.

Inte nog med att de blev nollade mot Philadelphia i tredje raka förlusten i natt.

Henrik Sedin tvingades avbryta matchen på grund av skada.

– Vi måste kalla upp en forward från farmarligan, säger coachen Willie Desjardanis.

Efter en överraskande fin start på säsongen har Vancouver Canucks tappat iögonenfallande mycket i slagkraft under december och ligger i och med nattens 2–0-förlust i Philadelphia näst sist i den västra konferensen.

– Det är vår story just nu. Vi står bra insatser men kan inte gör mål, säger Alex Burrows till klubbens hemsida.

Värre än själva förlusten var dock det faktum att Henrik Sedin i början av andra perioden lämnade isen och sedan inte kom tillbaka.

Kallar upp forward

Efteråt vill Canucks inte uppge något mer än att kaptenen lider av en skada i nedre delen av kroppen.

– Men vi måste kalla upp en forward från Utica i AHL, klargör coachen Willie Desjardanis.

Kort sagt:

Henrik blir borta ett tag.

– Kännbart såklart, fortsätter Burrows, han har varit vår ledare i femton år. Men vi som spelar måste tag i det här nu.

Jacob Markström svarade för ett fint framträdande mellan stolparna och stoppade 29 skott.

– Det kändes bra för min del, men hade varit väldigt mycket roligare om vi vunnit, säger han.

Apropå skador startade finländaren Antti Raanta i Rangers bortamatch mot Minnesota, men redan i första perioden tvingades han omtumlad lämna isen efter att ha träffats av ett stenhårt slagskott rakt i masken.

Henrik Lundqvist, som enligt planerna skulle vila inför kommande natts match i Winnipeg, fick hoppa in och vara med om en bister 5–2-förlust mot ett tajt, svårspelat Wild.

Mikko Koivu var kvällens store hemmahjälte med två mål och en assist.

Johnny Oduya gjorde sitt fjärde mål för säsongen – på 32 matcher – när Dallas tog emot Calgary.

Det är en mycket anmärkningsvärd notering då den rutinerade backen de senaste sju åren aldrig gjort fler än tre på  på en hel säsong.

Stockholmarens nyvunna målfarlighet räckte dock inte den här gången, heta Flames vände och vann med 3–1.

Mikael Backlund hade en assist.

Mellan Arizona och Columbus blev det rasande målrikt.

Blue Jackets hade ledningen med 2–0 efter två och en halv minut, men Coyotes kom tillbaka, vände och hade 3–2-övertag i andra perioden. Sedan bytte de något ihåliga lagen ledningar med varann till Brandon Dubinsky med 50 sekunder kvar satte 7–5 i tom kasse.

Blev utbytt

Alexander Wennberg hade en mycket fin kväll och gjorde såväl mål – sitt andra för säsongen – som spelade fram till två.

För Anders Lindbäck i Arizonas kasse var det inte lika roligt. Han släppte in fyra mål på tio skott och blev sedan utbytt.