Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2021-05-08

Minnesota är redan klara för slutspel, men visade inte slutspelsklass när man med nöd och näppe lyckades besegra jumbon Anaheim.

– Vi måste fortsätta att vara ödmjuka, säger Joel Eriksson Ek.

Kanske hade Minnesota lite svårt att hitta motivationen när man som slutspelsklar på andra platsen i den västra divisionen tog sig an tabelljumbon Anaheim.

Det straffade sig och Anaheim fick en 1–0-ledning via Max Comtois, innan Victor Rask fick en fin passning av matchvinnaren Kirill Kaprizov och kunde kvittera.

I den tredje perioden gav Joel Eriksson Ek Minnesota ledningen med 3–2, men ett kvitteringsmål av Derek Grant två minuter senare tvingade fram en förlängning.

Minnesotas Joel Eriksson Ek lyckades i fallande ställning slå en pucken bakom Anaheims John Gibson.

"Måste följa plan"

Där satte dock Kirill Kaprizov ned foten och lät perioden bara pågå i 17 sekunder innan han efter en passning i egen zon av Eriksson Ek satte fart och avgjorde matchen.

Joel Eriksson Ek var inte särskilt nöjd efter matchen.

– Vi hade våra tillfällen när vi spelade bra. Vi måste hålla oss till vår spelplan, vi kan inte göra de där sakerna i neutral zon, bara kasta in puckar. Vi måste fortsätta att vara ödmjuka och spela på rätt sätt. De är också ett bra lag, vi måste vara beredda på att spela hårt, annars vinner man inte i den här ligan, säger han.

Tre matcher kvar

Redan natt mot söndag, svensk tid, väntar returmöte mot Anaheim. Nästa vecka återstår två matcher mot St Louis för Minnesota innan grundserien är färdigspelad. Även om laget är klart för slutspel tillsammans med Colorado och Vegas, står placeringar på spel.

– Vi måste spela som vi vill spela i slutspelet, med energi, säger Eriksson Ek.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL