Karlsson efter överfallet: ”Glad jag inte gjorde något dumt”

Publicerad 2016-12-15

Superbackarna Erik Karlsson och Brent Burns möttes för andra gången på en vecka.

Det slutade med fula attacker, slagsmål, målfest och dramatik.

– Jag är glad att jag inte tappade humöret eller gjorde något dumt, säger Erik Karlsson efter att Ottawa förlorat med 3–4 efter straffar.

Vi börjar med attackerna.

Erik Karlsson fick ett slag av San Jose-backen Marc-Edouard Vlasic i slutminuten av den andra perioden och låg kvar och vred sig i smärtor.

Strax därefter hoppade Kyle Turris in – och på Vlasic – för att markera att fult spel mot stjärnan och lagkaptenen Karlsson är förbjudet.

Det slutade med 5 minuter för Vlasic och 17 minuter för Turris i utvisningsbåsen.

– Jag är nere i hörnet och kämpar, tappar klubban och pucken är borta när han försöker speara mig i ansiktet. Jag har tur att jag tittar ner. Jag anser att det är farligt spel. Det är medvetet och jag får tacka (Turris) för att han stod upp för mig, säger Erik Karlsson till Ottawa Sun och fortsätter:

– Jag är glad att jag inte tappade humöret eller gjorde något dumt. Och jag är glad att han inte träffade mig värre.

Turris: Ligans bästa spelare

Kyle Turris:

– Det var ett slag som ingen tyckte om mot vår kapten och den vi anser vara ligans bäste spelare. Jag var bara den förste att åka över till honom (Vlasic) för att prata som vilken annan spelare som helst hade gjort. Jag tycker inte jag skulle fått tio minuters utvisning för anstiftan.

I den tredje perioden kom nästa fula attack.

Denna gång från Ottawas Mike Hoffmans som crosscheckade Logan Couture i bakhuvudet. Hoffman fick matchstraff och en avstängning lär vänta.

I övrigt var också matchen intensiv och fylld med målchanser och målvaktsparader.

I fokus stod de två poängmaskinerna Erik Karlsson, 26, och Brent Burns, 31, som är två av huvudkandidaterna att vinna Norris Trophy (ligans bäste back) denna säsong.

Toppen i backarnas poängliga inför nattens möte:

1. Erik Karlsson 7 mål + 20 assist, 27 poäng.

2. Brent Burns 12 mål + 14 assist, 26 poäng.

Burns gick förbi

När krutröken lagt sig i Canadiens Tire Centre i Ottawa hade Burns kommit ikapp genom att både göra Sharks 2–1-mål och assistera till Chris Tiernys 3–3-kvittering med 2.28 kvar av den tredje perioden.

Om Senators hållit undan efter Dion Phaneufs 3–2 – mycket snyggt assisterad av Erik Karlsson – hade svensken fortsatt i poängligatopp och Ottawa tagit en välbehövlig seger.

Senast laget fick med sig två poäng var mot just San Jose i deras möte för en vecka sedan i Kalifornien. Då vann Ottawa med 4–2 efter att Erik Karlsson noterats för ett mål och två assist.

I natt avgjordes allt efter straffar.

De två stjärnbackar fick förtroende att lägga lagens i den tredje rundan, men båda missade.

Till slut – i den första extraomgången och med den åttonde straffen – lyckades Kevin Labanc avgöra för Sharks räkning.

Erik Karlsson och Brent Burns dominerade i statistiken. De två hade överlägset mest istid och tillhörde topp tre i antal skott: Karlsson 30.47 min/5 skott, Burns 27.12 min/6 skott.

San Jose-backen blev också vald till matchens förste stjärna och fick revansch för nederlaget för en vecka sedan.

Chris Neil hyllades inför matchen.

Hyllades för 1000 matcher

Innan nedsläpp hyllades Senators Chris Neil, 37, för att ha spelat 1 000 NHL-matcher. En nivå han nådde i senaste matchen mot Los Angeles Kings.

På plats fanns också forne Ottawa-kaptenen Daniel Alfredsson.

– Han har alltid hittat ett sätt att bidra för lagets bästa. Jag sa att han bara ska njuta av ceremonin. Det är en speciell tillställning, sa ”Alfie” i en tv-intervju i första periodpausen.

Sjunde raka för Pittsburgh

Även Pittsburgh och Boston slutade 3–3 efter ordinarie tid.

Men där kom ett avgörande i förlängningen. Efter 1.24 gjorde Penguins Bryan Rust 4–3 med ett backhandskott efter en fin passning från Jevgenij Malkin.

Därmed tog den regerande mästaren sjunde raka segern och toppar nu hela NHL med 43 poäng på 30 spelade matcher.

Före Södertälje-spelaren David Pastrnak hade tidigare kvitterat till 3–3 med hans 19:e mål för säsongen, tvåa i målligan efter Sidney Crosby (21) som blev mållös i natt.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se