Bröt måltorkan - men förlorade ändå

Publicerad 2017-10-14

253 minuter och 59 sekunder utan mål.

Sedan fick Karlskrona äntligen hål på Växjö - men förlorade ändå.

Växjös 2–1–mål skapade ilska i Karlskrona.

– Tycker inte det gick rätt till på slutet, säger tränaren Ove Molin.

Karlskrona har haft förtvivlat svårt för Växjö under tiden i SHL.

Inför lördagens möte hade man bara tagit två av 27 möjliga poäng mot smålänningarna och när lagen möttes igår så blev det en 0–5-förlust.

Men i returen var man nära att vinna.

Emil Larsson sköt 1–0 mitt i matchen och bröt lagets gigantiska måltorka mot Växjö (stannade vid 253 minuter och 59 sekunder) och det där målet såg ut räcka långt. Men i sista perioden vände Växjö med två mål på en minut.

Skapade irritation

Efter en rörig situation så kunde Andrew Calof skyffla in 1–1 och sedan sköt Oliver Bohm in 2–1 med ett backskott.

Men 2–1-målet skapade irritation i Karlskrona.

– Jag kan säga hur mycket som helst, men det brinner, säger tränaren Ove Molin till C More.

– Tycker inte det gick rätt till på slutet.

”Den är solklar”

Molin menade, och fick uppbackning av C Mores bilder, att Växjö vann en tekning med hjälp av en handpassning - och i sekvensen efter kom 2–1-målet.

– Det var full kalabalik vid tekningen, samtliga i vårt lag uppfattade det som en handpassning och sedan gör de mål 15 sekunder senare, säger Molin.

– Den är soklar, säger C Mores Björn Oldeén om handpassningen.

Brendan Shinnimin satte sedan avslutande 3–1 i tom bur.

Växjö har vunnit åtta av nio matcher i höst och ligger tvåa i tabellen.