Colorado totalkrossade Arizona: ”Vår styrka”

Superstjärnan kastade hjälm – fick matchstraff

Publicerad 2021-04-01

Nattens möte mellan Colorado och Arizona hade det mesta.

Inom loppet av två minuter bjöds tittarna på fem mål och innan första perioden var ens halvvägs över hade Avs en hattrickhjälte.

Dessutom såg superstjärnan Nathan MacKinnon till att dra på sig matchstraff – efter att ha kastat en hjälm i ansiktet på Conor Garland.

Det var full fart redan från start.

Efter fyra spelade minuter såg Jonas Donskoi till att inleda målskyttet i matchen, och knappt en halvminut senare fick han sällskap av André Burakovsky för 2–0.

Replliken kom omedelbart från Arizonas Michael Bunting.

Det dröjde dock inte länge förrän Pierre–Edouard Bellemare återställt tvåmålsledningen och strax därpå satte Donskoi sitt andra mål i matchen, precis två minuter efter sitt första.

Och en dryg minut senare såg den finländske speedkulan till att fullborda sitt hattrick i powerplay.

”Vår styrka”

Coyotes gjorde att tappert försök att komma tillbaka in i matchen genom mål från Oliver Ekman-Larsson och Conor Garland men det räckte inte till mycket.

Avalanche fortsatte sin naturkraftsmässiga urladdning och efter bland annat två mål av Gabriel Landeskog och ännu en fullträff av Burakovsky kunde hemmalaget till sist inkassera en 9–3-seger efter att 14 olika spelare noterats för minst en poäng.

– Vi har sett det hela säsongen, vår bredd måste vara vår styrka och ikväll är den det, säger Landeskog i sändning efter matchen.

Superstjärnan kastade hjälm

Det var dock inte bara glada miner hos Avs-spelana.

Mot slutet av matchen hamnade superstjärnan Nathan MacKinnon i gruff med Garland i Arizona som tappade sin hjälm.

Samma hjälm fick Coyotes-forwarden slungad i ansiktet sekunder senare av en frustrerad MacKinnon som nog vänta ett samtal från NHL:s disciplinnämnd i dagarna.

Hattrickskytten Jonas Donskoi.

Los Angeles tog en välbehövlig seger när man inatt fick en 4–2-revansch på Vegas.

Lias Andersson, framspelad av Tobias Björnfot, stod för ett av Kings mål när klubben bröt en tre matcher lång förlustsvit.

William Karlsson ordnade en av Golden Knights kassar.

Även San Jose såg till att knäppa ett topplag på näsan under morgontimmarna.