”Mitt kontrakt ska vara ganska mycket större”

Publicerad:
Robin Lehner kramas om under sensommarens Stanley Cup-slutspel.
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Robin Lehner kramas om under sensommarens Stanley Cup-slutspel.

HOCKEY

Robin Lehner fick ett femårskontrakt med Vegas Golden Knights värt 223 miljoner kronor.

Men det borde ha varit mer.

– Visar man sina svagheter får det alltid konsekvenser, säger Robin Lehner i podcasten Släpp sargen.

Samtidigt som Robin Lehner har varit öppen med sin psykiska ohälsa och sin kamp mot drog- och alkoholmissbruk har han varit en av NHL:s bästa målvakter de senaste säsongerna.

Men trots att han har varit att lita på mellan stolparna har han gått runt på ettårskontrakt i Buffalo Sabres, New York Islanders och Chicago Blackhawks.

”Fått dåliga erbjudanden”

I somras fick han till slut ett efterlängtat femårskontrakt med Vegas, värt 25 miljoner dollar. Den svenske målvakten trivs väldigt bra i Vegas och är glad över att få stanna länge i samma klubb.

Men...

– Jag menar, jag är jättetacksam över att det blev färdigt och så, men mitt kontrakt ska ju vara ganska mycket större än vad det blev, men det får konsekvenser när man visar sina svaga sidor men jag känner att personligen så har jag vänt det till min egen styrka, säger han till Släpp sargen.

Han fortsätter:

– Statistiken genom mina tre, fyra, fem senaste år har varit i toppen av ligan och ändå har jag, du vet, fått dåliga erbjudanden. Det har alltid varit pushat till det vid sidan av isen och det är det som jag fått ta mig igenom.

Skönt för familjen

Vegas är hans femte klubb på sex säsonger.

– Jag har irrat runt lite på grund av olika anledningar. Det är skönt för familjen nu. Min son har fyllt sex och har fem olika hockeytröjor, så det är dags för honom att landa lite, säger Lehner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!