Josefsson avgjorde för Djurgården

Ola Karlman/TT

Publicerad 2021-01-02

Elva raka hemmasegrar för Växjö fick räcka, ansåg Djurgården och bättrade samtidigt på den egna formkurvan genom att vinna med 3–2 efter förlängning.

– Vi spelar lite kaxigare, med lite mer pondus, sade Djurgårdens segerskytt Jacob Josefsson till C More om sitt lags allt starkare spel på bortaplan.

Växjö kom till spel som SHL:s starkaste hemmalag, ett faktum som inte märktes av under den inledande perioden. Djurgården ägde spelet, skapade målchanserna och gjorde målen.

Manuel Ågren sköt stockholmarna till tidig ledning, läckert framspelad av Rhett Rakhshani.

– Kanonpassning, bara att skjuta, sade Ågren i en pausintervju i C More.

Robert Nardellas 2–0-mål blev grädden på moset i Djurgårdens väl genomförda inledningsperiod.

– Vi har många farliga avslut och långa anfall, sade Manuel Ågren, som själv gjorde comeback efter en tids sjukfrånvaro.

Ett starkt Djurgården mot ett darrigt Växjö – den bilden kvarstod även under de närmaste minuterna efter den första pausen. Men plötsligt, från ingenstans, fick Växjö lite medgång. Laget fick med sig en utvisning och efter lite flipperspel i anfallszon landade pucken vid Jack Drurys blad. Drury stänkte dit Växjös viktiga reduceringspuck och antecknade därmed sig själv i målprotokollet för femte matchen i rad.

– Han har spetskvaliteter, sade Växjös poängkung Emil Pettersson om Drury i en pausintervju i C More.

Målet blev starten på en småländsk uppryckning. Halvvägs in i den tredje perioden blev Andrew Calof siste spelare på den puck som innebar kvittering för Växjö.

Det oavgjorda resultatet kvarstod när matchklockan signalerade för 60 spelade minuter. 1.14 in i förlängningen tilldömdes Djurgården straffslag och Jacob Josefson tog då chansen att ända spänningen för aftonen.

Matchen var den första av två de båda lagen emellan på småländsk is. Redan på måndag får Växjö möjlighet till snabb revansch.

Jacob Josefsson avgjorde för Djurgården. Arkivbild.