”Har meddelat att de går all-in på Nylander”

Carolina ska ha pratat med Toronto

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

William Nylanders klubbframtid är fortfarande osäker.

Men först i kön för en möjlig trade står Carolina Hurricanes, enligt Sportsnets Elliotte Friedman.

– Carolina har meddelat att de tänker gå all-in på Nylander, säger han.

William Nylander, 22, och Toronto Maple Leafs har månaden på sig att komma överens om ett nytt kontrakt annars får den svenske forwardsstjärnan inte spela i NHL den här säsongen.

Men häromnatten kom uppgifter om att det börjar röra på sig i ”Nylander-gate”.

Carolina Hurricanes skickade då tre (!) scouter till Torontos möte med Dallas för att spana in andra Toronto-spelare som skulle kunna ingå i en större trejd.

”Samtalen har intensifierats”, skrev David Pagnotta – som vanligtvis har bra insyn i Toronto (han var den som var först att avslöja John Tavares-övergången) – på Twitter då.

”Går all-in på Nylander”

Och nu kommer nya uppgifter på att ”Canes” står först i kön om Toronto och Nylander inte kommer överens om ett nytt kontrakt och svensken i stället trejdas bort.

Enligt Sportsnet-experten Elliotte Friedman ska Carolina ha meddelat att de tänker göra allt för att locka över 22-åringen.

– När klockan är slagen – om det blir så att Toronto bestämmer sig för att göra en trejd med Nylander – har Carolina meddelat att de tänker gå all-in, säger Friedman i Hockey Night in Canada.

Nylander sägs vilja ha en lön på åtta miljoner dollar om året – något Carolinas ägare Tom Dundon sägs vara beredda att möta.

I utbyte har backarna Jaccob Slavin och Brett Pesce (som båda sitter på relativt billiga långtidskontrakt) nämnts som tänkbara alternativ.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!