”Klart att jag vill upp till de nivåerna igen”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det verkar vara hackspettens vecka.

Viktor Arvidsson gjorde två mål när Nashville slog Ottawa igår – och i natt satte han det matchavgörande mot Detroit.

– Kul att jag lyckas vara på rätt ställe och få in puckarna. Jag gjorde ju över 30 mål ifjol och det är klart jag vill upp på de nivåerna igen, säger Predators målkung för säsongen till Sportbladet efter 3-2-segern.

Fansen hemma i Bridgestone Arena hoppades att han skulle göra ett tredje mål redan mot Ottawa igår och stod under slutminuterna upp och skanderade ”Arvy, Arvy, Arvy”.

Men de fick vänta till början av tredje perioden i nattens back-to-back-match mot Red Wings i Little Caesars Arena i Detroit.

Då kom ”Hackspetten från Kusmark” mycket karaktäristiskt störtande i ett friläge och stänkte in en otagbar puck bakom Jimmy Howard.

Det får man kalla ett hyggligt facit. Tre mål inom loppet av 24 timmar – varav ett matchavgörande, för det blev baljan mot Wings i natt.

– Ja, det var ett roligt dygn. Puckarna trillar in just nu, jag befinner mig liksom på rätt ställe, säger den 24-årige västerbottningen när vi talar med honom efter slutsignalen. 

1 av 3 | Foto: Jose Juarez / TT NYHETSBYRÅN

Viktor är Predators bästa målskytt i år och sprängde sig redan igår genom 20-målsvallen.

Ett delmål den här säsongen, visar det sig.

– Ja, jag gjorde ju över 30 mål ifjol och det är klart jag vill upp på de nivåerna igen. Så 20 känns bra att ha passerat, säger han.

Segern mot Wings var alltså Nashvilles andra raka och det tippade topplaget börjar se stabilt ut igen efter en lite vinglig period.

– Ja, vi hade några mindre lyckade matcher förra helgen, men nu känns det bättre, konstaterar ”Arvy”.

– Vi hade kanske en liten dipp i andra perioden även ikväll, men överlag tycker jag det känts som vi spelat som vi ska i 60 minuter och haft bra kontroll.

LA Kings tog en av vinterns tyngsta skalper borta mot glödheta Winnipeg i natt.

Segersiffror: 4-3.

Dion Phaneuf, som uppenbarligen fick en rungande nytändning när han trejdades till LA från Ottawa förra veckan, gjorde mål igen och Adrian Kempe noterades för två assist.

Det var målvaktsshow mellan Frederik Andersen och Roberto Luongo när Toronto Maple Leafs drabbade samman med Florida Panthers i Air Canada Centre.

Den ende som lyckades få in en puck, i slutet av första perioden, var hemmalagets James van Riemsdyk, och det räckte alltså till seger.

Ettorna i de två öst-divisionerna, Tampa respektive Washington, gick i clinch i nationens huvudstad – och gästerna vann med 4-2.

Anton Strålman stod för enda svenskpoängen, i form av en assist.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE