David Fjäll slutar på SVT

Publicerad:

HOCKEY

David Fjäll skulle kommentera ishockey-VM i SVT.

Men nu har profilen plötsligt slutat – bara en månad före mästerskapet.

– Det finns aldrig ett bra tillfälle att sluta i vår bransch, men jag är väldigt glad att David var med hela VM-vintern, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

David Fjäll, 44, har jobbat på SVT sedan 2007 och framför allt bevakat ishockey, fotboll och alpint. Han har varit programledare, kommentator och reporter och skulle kommentera ishockey-VM tillsammans med Chris Härenstam. 

Men nu har Fjäll slutat på SVT. 

– Jag och David har haft samtal kring hans engagemang på SVT ett tag och de samtalen har sammanfallit med att Davids företag Dobb (ett produktionsbolag), som han äger tillsammans med några partners, har gjort en omstart. Då landade David i att han vill lägga sitt fulla fokus på Dobb i stället, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson och fortsätter: 

– Det är ett stort åtagande att jobba för SVT och ett stort åtagande att ha sitt eget företag och ska man bli riktigt bra på något måste man ibland lägga allt fokus på ett ställe och David har i det här fallet valt det att lägga det på sitt företag och jag har all respekt för det.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Känner mig jättetrygg”

Under ishockey-VM, som startar 10 maj i Slovakien, kommer Fjäll nu att ersättas av Pelle Beckman och Peter Jonsson.

– Det finns aldrig ett bra tillfälle att sluta i vår bransch, vi sänder 13-14 världsmästerskap det här året, men jag är väldigt glad att David var med hela VM-vintern och gjorde klart det, säger Edlund Jönsson och fortsätter: 

– Vi har tre proffsiga kommentatorer och jag känner mig jättetrygg i det.

Sportbladet har sökt David Fjäll för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!