Djurgården med nionde raka hemmasegern

Dick Axelssons slashing i fokus: ”Såg värre ut än vad det var”

Av: Anton Johansson, Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården ångar på i SHL. Mot Frölunda, 2–1, kom nionde hemmasegern i rad.

En match som inleddes stökigt – och med Dick Axelsson i fokus.

– Det såg nog värre ut än det var, säger Viktor Ekbom, som fick ett rapp över armarna från Axelsson.

Finalrepris mellan Djurgården och Frölunda på Hovet. Då var det en stökig öppningsperiod med hela fem utvisningar, tre för Frölunda och två för Djurgården.

– Domaren satte standarden ganska direkt. Det var en sådan match. Förra året var det final och det ligger lite kvar i luften när man möter varandra, säger Djurgårdens Tom Nilsson.

En som visades ut var Dick Axelsson på grund av en slashing på Frölundas Viktor Ekbom. Först uppvaktades Axelsson bryskt av Joel Lundqvist för att sedan ha Ekbom i hasorna. Axelsson tröttnade på uppvaktningen, vände sig om och rappade Ekbom över armarna.

”DIF ska vara nöjd”

Axelsson tilldelades två minuters utvisning för tilltaget.

”DIF ska vara nöjd att Dick är kvar efter det hugget i första men dra mig baklänges vad bra han är”, skriver C Mores expert Petter Rönnqvist på Twitter.

Viktor Ekbom tonade dock ner sekvensen efteråt:

– Nja, jag tänkte inte så mycket på det. Bra att de tog en utvisning, men mer än så tycker jag inte att det ska vara, om det nu har diskuterats.

I C More-studion diskuterade det om att det kunde ha varit matchstraff.

– Möjligt, jag tänkte faktiskt inte så mycket på det. Det såg nog värre ut än vad det var. Den tog ”bra”, säger Viktor Ekbom.

Trots den stora mängden utvisningar i första perioden gjorde lagen inga mål. Bättre gick det i andra – åtminstone för Djurgården.

Linus Hultström och Tom Nilsson gjorde båda varsitt mål i mittperioden, och det räckte.

Samuel Fagemo reducerade visserligen men det blev Djurgården som vann med 2–1.

Nionde raka

Därmed har Djurgården nio raka hemmasegrar på ordinarie tid. En siffra som gör att Stockholmslaget har tre upp till lagets rekord från 1987–1988 och tangerat lagets bästa notering på 2000-talet, enligt statistikkontot domarna.se.

– Djurgården har alltid varit väldigt starka på hemmaplan. Det är svårt att komma hit med Sveriges bästa fans. Sen nu när vi spelar som vi gör blir det ännu svårare, säger Tom Nilsson.

Du vet hur vi journalister är, vi är lite statistiknördiga, hur kul vore det att nå tio segrar?

– Det är alltid kul att vara med i en historiebok och slå något sorts rekord. Det är väl en liten extra morot. Men vi är på väg uppåt nu så det är bara att köra på, säger Nilsson.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!