Detroitspelaren sparkad blodig – fick skridsko i ansiktet

Tvingades lämna matchen

Publicerad 2020-02-12

Nattens möte mellan Detroit och Buffalo blev inte långvarig för Red Wings-spelaren Brendan Perlini.

I slutet av första perioden fick han Sabres-backen Henri Jokiharjus skridsko i ansiktet och fick lämna matchen.

– Vi såg det i slow motion. Det var riktigt läskigt, säger lagkamraten Anthony Mantha till Detroit Free Press.

Incidenten inträffade i samband med en tackling med mindre än fyra minuter kvar att spela av första perioden.

Perlini hamnade under Jokiharju och backens skridsko slog först av hjälmen på Detroit-spelaren, innan den sedan skar honom över näsan.

Perlini blev liggande på isen innan han fördes bort med en handduk för ansiktet av lagets läkare. Han spelade inte mer i matchen och Red Wings meddelade att forwarden behövde sys till följd av smällen.

”Vi var alla rädda”

Lyckligtvis träffade skridskon inte i ögat och Perlini slapp undan några allvarligare skador.

– Jag tror han var tacksam, jag vet att jag var det. Vi var alla rädda när vi såg att den träffade så nära ögat. Lyckligtvis så kommer han att bli bra igen, säger Detroits tränare Jeff Blashill.

Detroit skulle även komma att förlora matchen med 2–3 efter att Buffalos Marcus Johansson och Sam Reinhart båda gjort vardera assist och mål.

I Minnesota blev Joel Eriksson Ek målskytt igen efter två fullträffar förra veckan.

Han såg till att inleda målskyttet för sitt Wild när hemmalaget besegrade Vegas med 4–1.

Stor hjälte i matchen annars var dock HV71-bekantingen Kevin Fiala som stod för ett mål och två assist.

En annan stjärna som briljerade i natt var Dallas Stars lagkapten Jamie Benn.

30-åringen låg bakom det mesta när han med ett hattrick ledde sitt lag till en 4–1-seger över gästande Carolina Hurricanes.

Benn har nu 17 mål den här säsongen och Stars befäster sin position som trea i Central Division.