San Jose till semifinal – vann Game 7-rysaren

Lagkaptenens känslosamma comeback och Landeskogs ödesdigra byte

Publicerad 2019-05-09

NEW YORK. San Jose Sharks är klara för konferensfinal i Stanley Cup-slutspelet.
De vann nattens Game 7-thriller mot Colorado med 3-2 efter en rad dramatiska och kontroversiella händelser.

– Vi är bara ett gäng roliga typer som älskar varann och har kul ihop och inte vill att det här ska ta slut. Därför hittar vi till sist sätt vinna, säger folkkäre veteranen Joe Thornton.

Dramat i den sjunde, avgörande matchen mellan Sharks och Avalanche började redan innan pucken släpptes i Sharktank i San Jose.

För plötsligt meddelade hemmalaget att Joe Pavelski – kaptenen som skadades svårt i förra omgångens Game 7 mot Vegas för två veckor sedan – skulle göra comeback.

Känslosam comeback för Pavelski

Och han hann förstås inte vara på isen i mer än sex minuter innan han styrde in 1-0.

– Otroligt känslosamt. Bara att komma in till matchen var överväldigande. Och att så få göra mål direkt...otroligt, säger han till NBC.

Vid det laget hade Colorados store stjärna Nathan MacKinnon emellertid redan tvingats lämna isen – efter att han skadat en axel när han dundrade in i sargen.

En chock för Avs-fansen, förstås.

Mackinnon kom dock tillbaka i slutet av perioden och visserligen hade Sharks då hunnit gå upp i 2-0-ledning, men gästerna fick ett omedelbart lyft och kunde reducera innan första pausen.

Bortdömt mål

En bit in i andra perioden kom kvitteringen också, men det målet dömdes mycket kontroversiellt bort – för att Gabriel Landeskog, helt utanför spelet, stod med ena skridskon på fel sida blålinjen vid båset just som han skulle byta.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare, men jag tar på mig den fadäsen. Jag måste byta snabbare, så är det bara, säger ”Gabbe”när han möter media efteråt.

Dessvärre, för Colorado, kunde finländske Joonas Donskoi bara några moment senare öka på Sharks ledning - och därmed avgjorde han matchen.

Avalanche reducerade en gång till i tredje, men kom inte närmare än så.

Det betyder att de är utslagna ur Stanley Cup-slutspelet – medan San Jose får spela konferensfinal mot St. Louis Blues.

– Vi är bara ett gäng roliga typer som älskar varann och har kul ihop och inte vill att det här ska ta slut. Därför hittar vi till sist sätt vinna, säger gamle Joe Thornton.

Tre svenska Colorado-spelare – förutom nämnde Landeskog också Carl Söderberg och backen Patrik Nemeth – är i teknisk mening tillgängliga för Tre Kronor i VM.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se