”Goalofsson” historisk efter nya målsuccén

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Bang, Olofsson!

Jo, svenske rookie-sensationen Victor Olofsson dammade in ytterligare ett powerplay-mål när Buffalo sänkte Dallas under måndagen – som vanligt på passning från radarpartnern Rasmus Dahlin.

Därmed är ”Goalofsson” den första i historien som inlett NHL-karriären med sju mål i numerärt överläge.

– Underbart nog är mina föräldrar här just nu och jag är så glad att de får se detta. Det känns som en besannad dröm för hela familjen, säger Sabres nya hjälte efter 4-0-segern.

Han hann göra sex framträdanden i NHL redan i slutet av förra säsongen, Victor Olofsson – och prickade redan då in två powerplay-mål.

Och på samma sätt har han alltså bara fortsatt nu i höst, när han redan från start är given såväl i förstakedjan som i första PP-uppställningen.

Det mål den 24-årige ångermanlänningen stänkte in under måndagens matiné-kross mot Dallas var femte i numerärt överläge för säsongen och således sjunde raka sedan i våras – och det är inget annat än ett unikt rekord. Ingen annan har någonsin inlett sin NHL-karriär med sju raka powerplay-mål.

– Det känns så klart väldigt bra, säger han till lokala MSG-kanalen direkt efter slutsignalen.

– Särskilt underbart är det att mina föräldrar råkar vara här just nu. Jag är så glad att de får vara med och se mig spela i NHL och ha den här framgången. Det känns som en besannad dröm för hela familjen.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN

”Letade efter rätt läge”

Precis som vid samtliga tidigare tillfällen var det Rasmus Dahlin – delad tvåa i backarnas poängliga efter sex matcher – som stod för framspelningen innan radarpartnern han lärde känna redan i Frölunda avlossade sitt ruggiga skott.

– Vi letade efter rätt läge en stund, det var ett långt byte, men till slut slog Rasmus återigen en suverän passning och för mig var det bara att pucken mot mål, förklarar ”Goalofsson”, som också hade assist till ett mål signerat Sam Reinhart.

Även Marcus Johansson gjorde mål – sitt tredje för säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!