Brynäs överens med stjärncentern

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Brynäs är överens med sin förstecenter.

Enligt Sportbladets uppgifter har Greg Scott, 31, accepterat det kontraktsförslag som Brynäs har presenterat.

Sedan Joel Kellman gjorde klart med NHL-klubben San Jose Sharks har Brynäs varit på jakt efter en förstecenter.

Det har spekulerats mest runt två hemvändare, Greg Scott, CSKA Moskva och Buffalos Johan Larsson. Den sistnämnda tänker avvakta free agent-marknaden i NHL innan han tar något beslut om framtiden. 

Brynäs huvudspår har därför hela tiden varit Greg Scott som gjorde succé senast han representerade Gävleklubben. Inte minst hittade den högerfattade centern kemi med Anton Rödin, både på och utanför isen, och de två bildade ett fruktat radarpar. 

Nu talar det mesta för att de två återförenas. Något flera medier har rapporterat om.

Blev rysk mästare i våras

Enligt Sportbladets uppgifter är Brynäs och Scott överens om ett kontrakt med Brynäs om centern väljer att spela i SHL. Mycket talar för det, men Scott har valt hålla dörren öppen för eventuella anbud från större ligor, i första hand KHL.

Händer det ingenting där kommer Scott att representera Brynäs de kommande säsongerna.

Greg Scott kom till Brynäs 2013 och stannade tre säsonger. Totalt svarade han för 117 poäng på 151 matcher. De tre senaste åren har han spelat med ryska storklubben CSKA Moskva och var i våras med om att vinna Gagarin Cup. 

Enligt Sportbladets uppgifter är Brynäs även överens med Linus Ölund, 21, om en återkomst. Ölund har två år kvar på kontraktet med Pittsburghs organisation, källor till Sportbladet säger att det lutar åt en utlåning till Brynäs kommande säsong.

Brynäs behöver fylla på offensivt sedan det nu står helt klart att landslagsforwarden Jesper Boqvist inleder säsongen med New Jersey Devils.

Publicerad:

LÄS VIDARE