Olimb anklagas för filmning: ”Fotbollsfasoner”

Publicerad 2019-05-17

Mathis Olimb såg ut att ha väldigt ont – men visade sig snabbt vara ganska oskadd.

Oskadd nog att stå för en fin assist i Norges 5–3-seger i måstematchen mot Österrike i ishockey-VM.

– Vi har kämpat länge för den här segern, säger Olimb till SVT.

När österrikaren Michael Raffl åkte in i Mathis Olimbs knä i norsk zon i mitten av första perioden av bottenmötet i Sveriges VM-grupp så såg det först ut som att norrmannen hade åkt på en allvarlig skada.

Skellefteåspelaren höll sig om höften vred sig i plågor på isen efter kollisionen.

– Vi krockade. Jag är glad att han är okej, det såg illa ut till en början, säger Raffl till SVT.

För ja – Olimb visade sig faktiskt vara just helt okej efter den illavarslande smällen.

Det dröjde inte lång tid på isen innan norrmannen reste sig upp och åkte till båset utan tecken på någon någon skada.

– Har du så där ont behöver du inte spela mer. Det där är nästan lite fotbollsfasoner, säger expertkommentatorn Jonas Andersson i SVT:s sändning.

Hattrick av Bull

I stället för att bryta matchen så stod Olimb för en smörpassning till Christian Bulls andra mål i matchen.

Ett mål som gav norsk 4–2-ledning, på Norges nationaldag, med drygt sex och en halv minut kvar av tredjeperioden.

Österrike reducerade efter att ha plockat ut målvakten i slutminuterna.

Men i det tomma, österrikiska målet som burväktaren lämnat kvar skulle förre Björklövenspelaren Bull, kort efter reduceringsmålet, fastställa sitt hattrick för dagen – och därmed också slutresultatet 5–3.

– Jag tycker vi var bättre organiserade och hade lite mer x-faktor, säger Mathis Olimb till SVT.

Malmöstjärnan och österrikaren Konstantin Komarek hade en annan syn på matchen.

– I stora delar av matchen är vi det bättre laget men vi gör för många misstag.

Segern, Norges första i VM-gruppspelet efter fyra raka förluster, innebär med största sannolikhet att man undviker en jumboplats i gruppen och nedflyttning från A-divisionen i VM-ishockeyn.