Nils Höglanders show – solomål mot Linköping

Publicerad 2020-02-29

Nils Höglander kan servera andra delikatesser än zorromål.

Mot Linköping drog 19-åringen två motståndare och hängde upp pucken i nättaket i Rögles 3–2-seger.

– Det var lite på instinkt, säger han till C More.

Vi tar det steg för steg.

Med tre minuter kvar av andra perioden mellan Rögle och Linköping, i ställning 1–1, vänder hemmalaget spelet. Dominik Bokk skär en passning genom mittzonen, bort till Nils Höglander på vänsterkanten.

19-åringen dansar runt Eddie Larsson, vickar sig förbi på utsidan av Patrik Lundh och närmar sig mål med snäv vinkel. Han tar ett tillslag inåt slottet, men drar den utåt igen.

”Sedan... är det bara att skjuta”

Och så sprätter han upp den i nättaket, inte långt från det främre krysset.

2–1.

Höglander, tonåringen som gjort sig känd för ett par zorromål, spänner musklerna och kramar Bokk.

I pausintervjun säger han att rörelserna skedde på instinkt och knappast går att öva in.

– Jag tänker bryta in i mitten från början, men tar en liten vickning och ser att han går bort sig. Sedan… det är bara att skjuta, säger Höglander till C More.

Brithén avgjorde för Rögle

Höglander kom trea i JVM:s poängliga i början av året, men har sedan återkomsten i SHL haft poängtorka. Målet mot Linköping var ett trendbrott.

– Det är alltid skönt att göra mål, men vi har vunnit matcherna fast jag inte gjort poäng eller mål. Det var skönt att få sätta dit den och få lite självförtroende, säger han till C More.

Linköping kvitterar i tredje perioden, en styrning av Henrik Törnqvist, och efter en mållös förlängning och ett gäng brända straffar (bland annat av Höglander) avgör Ted Brithén för Rögle.