”Haft ett hjärtfel under hela karriären”

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Lundqvist.
Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist.

HOCKEY

Ett hjärtfel stoppar Henrik Lundqvist från spel kommande säsong.

Washington Capitals general manager, Brian MacLellan, säger att det är något Lundqvist har hanterat under hela sin karriär.

Men ju mer man undersökte det desto tydligare blev det att risken var för stor.

Det slog som ner som en bomb i hockeyvärlden.

Bara en dryg månad innan NHL-säsongen – Lundqvists första i Washington Capitals – meddelade svensken att ett hjärtfel stoppar honom från spel under hela nästa säsong.

Ett hårt slag för både Lundqvist och Washington.

– Jag ska inte gå in på hela situationen men han har haft ett hjärtfel hela tiden som han har haft under kontroll, och det har varit lugnt. Vi tänkte att det skulle vara som det har varit under hela hans karriär, säger Brian MacLellan under en digital presskonferens.

”Känslosamt”

MacLellan bekräftar att man efter en rutinkontroll började undersöka allt mer.

– De gick djupare och djupare och Henrik fick veta mer om sin situation och vart den var på väg. Uppenbarligen var vi alla förväntansfulla för att ha honom i laget och det verkade vara perfekt för båda sidor. Alla i organisationen och hans familj såg fram emot det. Sen undersökte vi honom fysiskt mer och mer och risknivån var för hög för honom att spela på. Det är olyckligt och det var känslosamt för han och hans familj, säger MacLellan.

Han fortsätter:

– Vi är tacksamma för att han genomgick detta, och vi är tacksamma för att vårt mediciniska team har pushat honom hela vägen och förklarat situationen. Men alla är besvikna över att vi inte kommer få se vad vi kan åstadkomma med honom i laget.

Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN
Washington Capitals general manager, Brian MacLellan.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!