New York Rangers missar slutspel – Zibanejad besviken

Uppdaterad 2021-05-07 | Publicerad 2021-05-04

New York Rangers missar Stanley Cup-slutspelet, trots två nya mål av Mika Zibanejad.

Efteråt var svensken både besviken över resultatet och förbannad på busen Tom Wilson.

– Det är fruktansvärt att se, säger den 28-årige centern.

Det var i den andra perioden som ett stort slagsmål bröt ut i Madison Square Garden.

Tom Wilson i Washington Capitals gav sig på först Pavel Buchnevich och dunkade hans huvud med ansiktet före i isen, sedan gav han sig på Artemi Panarin. Den ökände 27-årige kanadensaren brottade ner den ryske storstjärnan i New York Rangers, drog honom i håret och fortsatte att slå mot huvudet.

Artemi Panarin kom sedan inte till spel i tredje perioden på grund av fallet i isen och smällarna och uppges ha spelat klart för säsongen.

Provocerade i utvisningsbåset

Ryssen plus ytterligare en spelare i varje lag fick två minuter för roughing. Tom Wilson i Washington Capitals fick 2+2 minuter för roughing, plus tio minuter för osportsligt uppträdande.

I utvisningsbåset ställde sig Tom Wilson upp och spände musklerna likt Hulken till publikens burop. När han var tillbaka i spel gjorde han det sista målet i öppen kasse.

– Han visar ingen respekt för hockeyn och dess spelare. Jag vet inte varför jag är förvånad, det är bara förskräckligt, säger Mika Zibanejad.

”NHL måste stänga av Tom Wilsson för att nästan ha dödat Artemi Panarin”, skriver legendariske krönikören Larry Brooks i New York Post.

Besviken över resultatet

Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins och New York Islanders är klara slutspelslag i den östra divisionen.

Efter tre raka förluster och med tre matcher kvar att spela är det klart att New York Rangers missar Stanley Cup-slutspelet.

Mika Zibanejad reducerade till 1–2 och kvitterade till 2–2. Kaapo Kakko gjorde också 3–2, innan Washington Capitals kunde göra fyra raka mål till seger med 6–3.

– Vi har fortfarande tre matcher att spela och vi behöver gå ut där och det kommer att bli en utmaning varje kväll. Vi vill avsluta på ett bra sätt och ha något att bygga vidare på. Vi får kriga oss igenom det här, säger Mika Zibanejad.

Den 28-årige högerskjutande centern har nu gjort 48 poäng (22 mål och 26 assist) på 53 matcher och bäste svenska målskytt i NHL. Nicklas Bäckström gjorde 5–3 målet och har 52 poäng (15 mål och 37 assist) på 52 matcher och är bäste svenska poänggörare i NHL.

Skadan oroar

Aleksandr Ovetjkin var tillbaka i Washington Capitals efter att ha missat fyra matcher, men ryssen spelade bara första bytet på 39 sekunder.

Enligt huvudcoachen Peter Laviolette så förvärrade Aleksandr Ovetjkin inte sin skada.

– Han startade matchen och han kände sig inte helt bekväm i det första bytet. I det läget ville vi inte pusha eller riskera något. Om han kände något som inte kändes rätt eller normalt så skulle ha kliva av, säger Peter Laviolette.

Efter att Pittsburgh Penguins förlorat med 7–2 borta mot Philadelphia Flyers så återtog Washington Capitials förstaplatsen i den östra divisionen.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum