Elias Pettersson

Elias Pettersson: Vi var båda lite fulla

Vancouvercentern om virala målvaktsklippet

Av: 

Gustaf Ränkeskog

HOCKEY

Han tog en nervös och osäker Elias Pettersson under sina vingar.

Nu har supercentern tvingats ta farväl av Jacob Markström.

– Markström tog hand om mig från dag ett. Han är en vän för livet, säger Elias Pettersson i podcasten Spittin’ Chiclets.

Det var bara några timmar efter att free agency-fönstret öppnat som Vancouvermålvakten Jacob Markström blev klar för Calgary Flames.

I podcasten Spittin’ Chiclets berättar hans tidigare lagkamrat Elias Pettersson, som i somras fick spela sitt allra första Stanley Cup-slutspel, om beskedet.

– Det var tufft för mig. Jag hade inte upplevt NHL:s “businessida” än. Han har tagit hand om mig från dag ett och gett mig råd. Jag har alltid lyssnat på honom. Det var jobbigt, men samtidigt är jag glad för hans skull och det kontraktet han fick.

– Nu är det jag som får ge råd till Quinn Hughes, men han ber mig bara hålla tyst, säger Pettersson om sin 21-åriga klubbkamrat.

Quinn Hughes, lagkaptenen Bo Horvat och Elias Pettersson.

”Rykten sprids snabbt...”

Och det är inte bara verbalt tjafs mellan Vancouvertalangerna.

På uppmaning från podcastens programledare tvingas Elias Pettersson berätta om rookiemiddagen där de båda ”rök ihop”.

– Rykten sprids snabbt, märker jag ... det var kul, vi var båda lite fulla. Vi brottades bara, jag tror ingen vann fajten precis. Våra lagkamrater gick emellan, säger svensken om skojbråket.

Elias Pettersson befinner sig just nu i Vancouver i väntan på att nästa NHL-säsong ska dra i gång. Där har han gjort succé på sociala medier. 21-åringen har bland annat medverkat i ett videoklipp där han tar på sig målvaktsutrustningen och ställer sig mellan stolparna.

”Bråkat otroligt mycket”

– Det var väldigt kul. Jag har alltid gillat att stå i mål. När jag växte upp var jag fotbollsmålvakt. Vi hade ett mål i trädgården och eftersom jag är yngst fick jag stå i mål. Det var så intresset växte fram, säger han om ungdomsåren med storebror Emil Pettersson, 26.

– Vi har bråkat otroligt mycket. Jag minns att jag svingade en innebandyklubba i nacken på honom när vi var små. Vi har alltid hatat att förlora, och så fort den andra vann fick man höra det, säger Elias Pettersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Elias Pettersson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Skitregel – gör om och gör rätt

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elias Pettersson

Vancouver Canucks

NHL

Ishockey

Emil Pettersson

Jacob Markström