Publicerad 2020-10-27

Andra raka segern.

Och nu sänkte Oskarshamn serieledaren Frölunda.

Frölunda HC

Oskarshamn fortsätter att övertyga i SHL. Hemma mot dåvarande tabellettan Frölunda vann de i kväll med 3–2, lagets fjärde seger på de fem senaste omgångarna.

– Vi krigar så det bara visslar om det hela vägen. Vi får inte alls så mycket offensiv tid som jag hade velat sista två perioderna. Men vi är grymt effektiva och har ett fantastiskt målvaktsspel, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

Första målet i matchen var även det första för säsongen för Oscar Sundh. Frölundamålvakten Johan Mattsson fick inte kontroll på pucken, Sundh snodde den och lade enkelt in 1–0.

Resten av första perioden blev mållös, sedan exploderade det i mitten av andra. Tre mål inom loppet av fem minuter – det ena var en bortakvittering från Lucas Raymond i powerplay och de två andra involverade samma tre personer.

Klättrar

2–1 satte Kim Rosdahl efter passning från Fredrik Olofsson, och andraassist av Kim Strömberg. Och 3–1 ordnade Rosdahl, återigen efter passning från Olofsson, och andraassisten stod Strömberg för även vid det målet.

Frölunda reducerade genom Jan Mursak, men kvitteringen uteblev. Andra raka vinsten för Oskarshamn, som nu klättrar upp till femteplats i SHL – medan Frölunda tappar sin serieledning och ligger tvåa.