SHL Svenska hockeyligan

Hampus Larsson opererad för nackskada

Av: 

Anton Johansson

HOCKEY

Smällen mot Frölunda visade sig vara allvarlig för Linköpings Hampus Larsson, 25.

Flera kotor i nacken var skadade och nu har han opererats.

”Beskedet från läkarna är att skadan inte kommer ge några framtida men och jag kommer kunna bli helt återställd”, säger han i ett pressmeddelande.

Det var mot Frölunda i lördags som Hampus Larsson försökte stoppa forwardstalangen Lucas Raymond. Men Larsson kraschade in i sargen och smällen tog olyckligt.

Larsson försökte ställa sig upp på egen hand men ramlade ihop. Han fick hjälpas av isen och kunde inte fullfölja matchen. LHC-backen togs sedan till sjukhus och där konstaterades att flera kotor i nacken var skadade.

”Mår efter omständigheterna bra”

Larsson opererades under söndagen.

”Jag mår efter omständigheterna bra. Känseln och rörligheten är bra och jag har kunnat gå upp och gå litegrann de senaste dagarna. Inom kort kommer jag att få åka hem från sjukhuset och det känns väldigt skönt. Rehabiliteringen får ta den tid som krävs, men jag räknar med att vara borta från träningen ett antal månader”, säger han i ett pressmeddelande.

”Väldigt tacksamma”

Niklas Persson, Linköpings general manager:

”Vi är väldigt tacksamma och glada över att allting har gått så pass väl som det har gått och att Hampus under dessa omständigheter mår så bra som han gör. Läkarteamet som tagit hand om Hampus har gjort ett mycket bra jobb genom hela den här första tiden.”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Förbundsbasen om Belarus: ”Känns inte bra i magen”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey

Linköpings HC