Men på annandagen fick äntligen laget jubla igen.
För efter fyra raka förluster vann Örebro mot Skellefteå med 3–2 på straffar.

Örebro har inte alls motsvarat förväntningarna i årets SHL. Och under juluppehållet valde laget att åter igen göra förändringar på ledarsidan. Johan Tornberg utsågs till huvudansvarig och Lars Ivarsson beslutades att bli hans assisterande tränare. Dessutom valde klubben att ta in Niklas Eriksson som den andra assisterande tränaren. Eriksson fick tidigare under säsongen sparken från Almtuna i hockeyallsvenskan.

Drömstart

Men det blev ingen omgående positiv effekt av tränarbytet. För under tisdagen förlorade Örebro mot Färjestad med 6–4. På annandagen gästade Skellefteå och då var Örebro ute efter att bryta sin fyra raka förlustrad. Örebro fick däremot en mardrömsstart när Marcus Pettersson satte 1–0 när inte ens tre minuter hade spelats.

Efterlängtad seger

Men i början av andra perioden vände Örebro på matchen när först Petr Zamorsky dundrade in kvitteringen från distans. Och bara några minuter senare satte Greg Squires 2–1. Skellefteå kom visserligen igen och kvitterade i andra perioden och 2–2 stod sig under ordinarie tid. Men i straffläggningen avgjorde Greg Squires när han grundlurade Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall och satte den avgörande straffen.

Segern var Örebros första sedan den första december.