Luleå vände efter Wallmarks sågning

Publicerad 2015-12-28

Underläge mot Växjö efter en svag första period. Då röt Luleås Lucas Wallmark till.

– Det är bedrövligt, alldeles för dåligt av oss.

Sen reste Luleå sig och vände till en viktig 3-2-seger.

Luleå mot Växjö var rejält hafsig inledningsvis. Växjö hade faktiskt inte ett enda skott på mål förrän 12,40. Fyra sekunder senare sköt man sitt andra och då var Joakim Hillding där och petade in returen till 1-0 i öppet mål. Fem minuter senare kom även 2-0 genom Ville Varakas och Luleå såg ut att vara på väg mot förlust i sexpoängsmötet kring slutspelsstrecket.

Peter Cehlarik hann visserligen reducera innan perioden var över – men trots det var det gott om självkritik från Lucas Wallmark.

– Det är bedrövligt, alldeles för dåligt av oss. En trög start på matchen och vi kommer inte upp i nivå alls, säger han.

Dramatiskt slut

Och det verkade som man snackade ihop sig i pausen för i andra periden fullbordade man vändningen genom Jacob Micflickier och Anton Hedman-mål.

Luleå fredade sig igenom den tredje perioden även om det blev ordentligt dramatiskt på slutet när Växjö fick chansen att båda plocka målvakten och spela i powerplay.

Årets tredje seger mot Växjö innebär att man nu bara är en poäng efter just smålänningarna som ligger på sjätte och sista slutspelsplatsen.

– Vi gillade inte alls hur vi inledde den här matchen men det var ett viktigt mål av Peter (Cehlarik) i slutet av första och sen krigar vi bra i andra och tredje perioden, säger Jacob Micflickier till C More.

För Växjö var det fjärde raka förlusten.