Heeds poängshow sänkte Växjö

Publicerad 2016-02-02

Växjö förde spelet och ledde matchen efter en period.

Då klev Tim Heed in i handlingen, med fem poäng, varav fyra i andra perioden, gav han Skellefteå segern och serieledning.

Efter en hockeydag i Växjö som bara handlat om sportchefen Henrik Evertssons mål i tingsrätten blev det till slut match i Vida Arena.

Och till en början kom Evertssons lagbygge ut på ett mycket imponerande sätt i SM-finalreprisen mot Skellefteå. Efter att ha fört första periodens inledning kunde också Eric Martinsson följdriktigt öppna målskyttet med 1-0 i efterspelet till ett powerplay.

– Vi spelar lite back, back på blå där och jag försökte bara få igenom skottet. Skönt att den fick förbi forwarden och att den gick in, sa Martinsson i C More om hans andra mål för året.

”Gjort det en gång förut – i Växjö”

Men glädjen över det målet gick snabbt över i mellanakten i takt med att Växjö tog utvisningar och Skellefteå förvaltade dem. Det mesta handlade om trion Tim Heed, Mattias Ritola och Patrik Zackrisson. Inom tio minuter stod de för varsitt mål i powerplay där de övriga i trion stod för assist vid lagkamraternas mål.

Som grädde på moset satte Tim Heed sitt andra mål och sin fjärde poäng i spel fyra mot fyra innan perioden var över.

En bedrift han gjort i Växjö förr:

– Ja jag gjorde faktiskt det en gång när jag spelade i Växjö i allsvenskan, säger han i C More och berättar om de nästan identiska slagskotten i nättaket:

– Vid första får jag vandra rätt långt in och sikta bra och i det andra är det bra jobb av (Sebastian) Aho som drar ner deras försvar djupt och jag kan stå i slottet. Båda sitter bra, säger Heed.

Matchen slutade 5-2 sedan Andrew Calof punkterat matchen med ett läckert klapp-klapp mål. Assist? Jodå, Tim Heed som alltså gick från 16 till 21 poäng i årets SHL.
Segern tar Skellefteå upp i serieledning.