Bekräftat: Mårtensson klar för Almtuna

Publicerad:
Tony Mårtensson.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Tony Mårtensson.

HOCKEY

Tony Mårtensson är klar för allsvenska Almtuna.

Han lämnar därmed Linköping efter bara en säsong i klubben.

– Det är riktigt kul att Tony äntligen valt att skriva på för Almtuna. Vi har haft en tät kontakt de tre senaste säsongerna och försökt få till det, säger klubbens sportchef Björn Danielsson.

Det har varit en illa dold hemlighet att Tony Mårtensson, 38, skulle flytta till Almtuna från Linköping inför den nya hockeysäsongen. Redan i mars, när LHC åkte ur SHL-slutspelet, ryktades den meriterade forwarden till den allsvenska klubben.

I dag, nästan fyra månader senare, bekräftades övergången av Uppsala-klubben. Avtalet sträcker sig över nästa säsong.

– Jag har haft kontakt med Almtuna under flera år och tycker att dom har gjort det otroligt bra och tycker att det finns en spännande satsning framöver, säger Mårtensson till Almtunas hemsida.

Flyttar hem till Sigtuna

Tony Mårtensson har tidigare representerat Brynäs och Linköping i Sverige, Bars Kazan och SKA St. Petersburg i KHL samt HC Lugano i Schweiz. Men hockeykarriären började i Arlanda HC i division 1. Han är uppväxt bara ett stenkast från Uppsala, i Märsta.

– Jag flyttade till Gävle och Brynäs när jag skulle fylla 20 år, efter 18 säsonger på vift så kändes det nu rätt att flytta hem till Sigtuna igen, berättar han.

En drömvärvning för Almtuna

Från klubbhåll avslöjas det att värvningen av Tony Mårtensson har varit en dröm sedan flera år.

– Det är riktigt kul att Tony äntligen valt att skiva på för Almtuna. Vi har haft en tät kontakt de tre senaste säsongerna och försökt få till det. Jag känner honom väl och vet att han är riktigt bra tränad och i bra form. Han kommer att betyda mycket för laget med den erfarenhet och rutin han besitter, säger sportchefen Björn Danielsson.

Under den senaste säsongen i Linköping stod Mårtensson för två mål och elva framspelningar på 48 matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!