Frölunda blev för svåra för Örebro – negativa trenden fortsätter

Publicerad 2018-02-24

Båda lagen kom till Behrn Arena stärkta av varsin 4–3-seger från förra omgången. Närkingarnas första vinst på tio omgångar.

Men mot Frölunda blev det – som så många gånger förut den här säsongen – noll poäng.

Efter en stark Frölunda-vändning skrevs slutsiffrorna 6–4.

Frölunda HC

Det spelades hockey i högt tempo och med många misstag i Behrn Arena i kväll. Båda lagen slarvade och bjöd varandra på fina lägen matchen igenom.

Första målet kom efter 07.35, då Örebros Tom Wandell utnyttjade att Frölunda drällde med pucken, snodde den och drog upp den i bortre krysset.

Frölundas Carl Grundström kvitterade dock dryga minuten senare.

16 minuter in i första perioden gjorde Ari Gröndahl – nyförvärvet som nyligen kom från finska Sport – 2–1. Backen gled in i offensiv zon och backhandade upp pucken i samma kryss som Wandell hittade tidigare.

– Vi gör ingen jättebra insats. Vi måste vara starkare när vi har pucken, vi slarvar allt för mycket. Vid mitt mål fick jag en bra pass av Hjalle (Simon Hjalmarsson), så jag kunde nypa direkt där. Det var kul att den gick in, säger Carl Grundström till Cmore efter första perioden.

Kortvarig glädje för Frölunda

Samme Grundström skrev in sig i målprotokollet i andra perioden också, i power play. Men glädjen var inte långvarig. 26 sekunder senare gjorde nämligen ett annat Örebro-nyförvärv 3–2.

23-åriga backen Nick Ebert – som kom från Slovan Bratislava för tre veckor sedan – fick pucken vid blålinjen och forcerade fram ett rappt skott som gick förbi Gustafsson i Frölunda-målet.

Men efter 3–2-målet kom Frölunda igen. Efter tre snabba mål i tredje perioden vände göteborgarna på matchen – och släppte inte ledningen. Matchen slutade 6–4, efter att Sebastian Stålberg gjort sista målet i tom kasse.

– Vi började bra och har många sekvenser som är bra. Men sen förlorar vi i tredje perioden. De får göra lätta mål och vi går bort oss. Vi ligger där vi ligger i tabellen och nu får vi fokusera på att ta med oss det som är bra, säger Örebro-forwarden Anton Hedman till Cmore efter matchen.

Örebro har nu tio förluster på de elva senaste matcherna i SHL.