Stopp i kvartsfinal igen – så kan LHC ställa upp nästa säsong

Publicerad:
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

HOCKEY

LINKÖPING. Linköping orkade inte stå emot Djurgården – och för tredje säsongen i rad tar det stopp i kvartsfinal för östgötarna.

Till nästa säsong lär det hända en hel del i truppen, då tio spelare har utgående kontrakt.

Linköping och kvartsfinaler har inte varit någon bra kombination de senaste åren. För två år sedan förlorade man mot Växjö (2-4 i matcher), i fjol tog det stopp mot Brynäs (2-4 i matcher) och den här gången blev alltså Djurgården för svåra för östgötarna.

Matchen i dag blev den sista i klubben för två Linköpingsikoner – Niklas Persson och Tony Mårtensson. Centerduon gick tidigare i år ut med att de lämnar klubben efter den här säsongen.
– Det är klart det känns konstigt och tomt. Men det är inget förhastat beslut, det har varit rätt långa funderingar, sa Persson till Sportbladet i början av mars.

Persson och Mårtensson är långt ifrån de enda som kommer att lämna Linköping. Sportbladet har tidigare avslöjat att backbjässen Niclas Lundgren lämnar för Brynäs och enligt MrMadhawk ska Örebro ha vunnit kampen om den offensivt skicklig backen Kristian Näkyvä.

Utöver den nämnda backduon samt Persson och Mårtensson står ytterligare sex spelare i dagens trupp utan kontrakt över nästa säsong, däribland Andrew Gordon, bröderna Olimb och Jakob Lilja.

Nyförvärv då? Enligt Helsingborgs Dagblad är Filip Karlsson, 21, klar för LHC. Han har spelat i i Rögle hela sin karriär och hans bästa SHL-notering är från 2016/17 då han gjorde 17 poäng på 52 matcher. En annan spelare som ryktas vara på väg in är den egna produkten Mattias Bäckman, 25, som spelat i Kloten den här säsongen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!