Sagolikt hattrick av Järnkrok: ”Fantastisk”

Kryss, kryss, kryss.

Det gav till slut en etta mellan Nashville och Los Angeles.

Samtliga tre sagolika skott kom från Calle Järnkrok – hans första NHL-hattrick.

– Jag kände mig ganska het, tyckte Järnkrok ödmjukt.

– ”Jarny” var fantastisk, sa Predators-coachen Peter Laviolette efter 5–3-segern.

Åtta minuter in i den andra perioden låg Nashville Predators överraskande under hemma mot NHL-jumbon Los Angeles Kings med 1–2.

Då inledde en Preds-spelare en osannolik målshow.

Calle Järnkrok – som inför matchen hade producerat totalt 59 mål på 332 NHL-matcher – kvitterade till 2–2.

Skottet kom från slottet och satt i krysset bakom den högerplockande Kings-målvakten Cal Petersen.

Samma nätmaska två gånger

LA återtog ledningen med 3–2 innan den andra pausen och var på väg mot en skräll.

Men sedan handlade det om Järnkrok, dragskottet och det högra krysset – sett från målvaktens perspektiv – igen.

Två gånger om.

5.44: I powerplay passade backen Romas Josi fram Järnkrok och denne drog till från tekningscirkel. Pang – upp i krysset.

11.54: I numerärt underläge fick Järnkrok tag på pucken i mittzon och åkte in på vänstersidan. Skottet stenhårt igen – och åter över Petersens plockhandske.

När hattricket var fullbordat jublade hela Nashville bänk – inkluderat den normalt sett ”coole” coachen Peter Laviolette.

”Såg redan i första bytet”

Och efter matchen, som slutade 5–3, var Laviolette väldigt glad över svenskens succé.

– ”Jarny” var fantastisk i kväll. Man såg redan från första bytet hur han attackerade, vilken fart han spelade med, liren han stod för, målen han gjorde... de är en riktig skarpskytts mål. Han gjorde ett fantastiskt jobb, sa han till Fox Sports.

Och fortsatte angående hattricket:

– Det var fint för Calle. Det är alltid fint, det är en stor grej att få göra hattrick.

”Kände mig ganska het”

Järnkrok själv gillade läget.

– Jag kände mig ganska het och försökte bara träffa mål. Och de gick in, sa han till AP.

Noterbart att första målet kom i spel fyra mot fyra, andra i spel fem mot fyra och det sista i spel fyra mot fem.

Nashville som nu har en radda matcher hemma i Bridgestone Arena möter närmast topprivalen Tampa Bay på måndag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se