Tre insläppta inom en kvart – då fick Pogge lämna isen

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter 14 minuter och 36 sekunder hade Timrå stänkt in tre puckar bakom Rögles Justin Pogge. Då valde tränaren Cam Abbott att byta målvakt – och slänga i Ville Kolppanen.

Trots en skånsk uppryckning vann Timrå matchen med 4–2.

– Det är definitivt inte tillräckligt bra. Vi startade väldigt dåligt, säger Rögle-tränaren Cam Abbott efter matchen.

Nykomlingarna Timrå inledde SHL-säsongen lovande och vann fyra av de sex första matcherna.

Men sedan har det gått sämre för Medelpadgänget, som bara hade plockat tre poäng på de senaste fem matcherna. Inför hemmamötet med Rögle – ligans formstarkaste lag – hade de rödvita parkerat på trettonde plats och var i akut poängbehov.

”Ett av de lösaste skotten”

Timrå startade i ett högt tempo och 1–0 kom redan efter 3.14. Rickard Palmberg mötte pucken nära målet och fick en lurig felträff som trots allt letade sig in bakom Justin Pogge i Rögle-buren.

– Ibland behöver man inte skjuta så hårt för att göra mål. Det kan ha varit ett av de lösaste skotten som gått in, berättar målskytten Palmberg i C Mores sändning.

Skickade in Kolppanen

Drygt elva minuter senare hade den kanadensiska målvakten Pogge fått släppa in ytterligare två puckar.

Med 0–3 i ryggen valde då skåningarnas tränare Cam Abbott att byta ut Pogge och i stället slänga in finske Ville Kolppanen.

– Timrå förtjänade sin ledning, visst hade de lite tur med studsar och så, men samtidigt förtjänar man sin tur. Vi har lärt oss vår läxa nu och vi kommer att se ett nytt lag i andra perioden, säger Abbott efter första perioden.

Lyckades stå emot

Visserligen lyckades Rögle växla upp och skjuta in två reduceringspuckar efter första periodpausen, men Timråspelarna lyckades hålla sig kalla och försvara sin ledning matchen ut.

Slutsiffrorna skrevs 4–2 och Timrå tar sig därmed förbi Örebro i tabellen. Rögle ligger på nionde plats.

– Det är definitivt inte tillräckligt bra spelat av oss. Vi startade väldigt dåligt, blev bättre i andra perioden och fick in några puckar, säger Cam Abbott.

Rögles Erik Andersson och Jonas Ahnelöv tvingades avbryta matchen på grund av skador. Båda kunde gå av isen för egen kraft, men det är oklart hur pass allvarliga skadorna var.

– Jag vet ingenting om dem just nu, men vi ska se hur de mår nu efter matchen, säger Abbott.

Foto: Cmore
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!