Stor matchhjälte blev Andreas Engqvist med två mål.

– Skönt med lite folk på läktaren. Men det blir ingen riktig Champions Hockey-league utan ryssarna, säger Dick Axelsson.

Nu börjar det visa sig vilka lag som tar sig till slutspel och vilka som tvingas att enbart satsa på den inhemska serien under säsongen.

Svenska mästarna Växjö ser ut att missa slutspel, likaså Frölunda. Lite oväntat med tanke på de svenska lagens dominans tidigare säsonger.

På söndagen var det nordiskt derby på Hovet.

Brodin satte 5–2 i öppen kasse

Djurgården mot Hamars hockeystolthet, Storhamar med svenske tränaren Fredrik Söderström, som till legendaren Dan Söderström.

Det var en riktig fans-match.

Storhamar kom med 1100 supportrar till Stockholm och hade halva långsidan som de förvandlade till en blå-gul (!) vägg. Ett härlig inramning på matchen.

De norska gästerna tog ledningen med 0–1 via veteranen Patrick Thoresen som slog in en retur bakom Adam Reideborn i Djurgårdens mål.

Sedan var det en fartfylld match där Djurgården avgjorde i den andra perioden när det var rörigt i den norska zonen.

3–2 stänkte Daniel Brodin upp i krysset och någon minut senare gjorde Andreas Engqvist 4–2 och den norska väggen tystnade. Det var för övrigt Engqvist andra mål i matchen. Första målet kom efter en magisk framspelning från Dick Axelsson där puckvirtousen använde sin klassiska ”ögon i nacken”.

5–2 gjorde Daniel Brodin i öppen kasse.

I och med segern går Djurgården upp på en stabil plats i slutspelet.

Dick Axelsson svarade både för en snygg assist och var inblandad i lite tjafs vid egna målet.

Och han inväntar SHL och går inte riktigt igång på Champions Hockey League.

– Tycker det är lite ljummet. Vissa matcher är bara sådär. Man vill att serien kommer igång. Tycker det är bättre att spela matcher i mindre hallar på försäsongen och hjälpa små-klubbar med lite extra pengar, säger veteranen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se