Enström: ”Roligaste i karriären”

Vidare till konferensfinal – efter elva år

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NASHVILLE. Han har spelat i NHL elva säsonger och upplevt mycket oförglömligt.

Men Game 7-segern med Winnipeg Jets i Nashville i natt slår allt Tobias Enström varit med om .

– Jo, nog är detta det roligaste i karriären. Det är ju det här jag drömt om, säger den svenske backen till Sportbladet efter den 5-1-segern som skickar laget till konferensfinal mot Vegas.

När de försatte chansen att avgöra serien mot Nashville hemma i MTS Bell Place tidigare i veckan kändes det som att Winnipeg Jets skulle få svårt att avancera till sin första konferensfinal någonsin.

Att slå ett Predators i en Game 7 i Bridgestone Arena…det låter som ett ”Mission Impossible”.
Men Jets gjorde en av säsongens bästa matcher, stänkte in ett par lägliga mål i början och stängde sedan ner sin omsusade motståndare med en en exceptionellt tät defensiv.

Till slut vann de alltså med 5–1.

– Vi har spelat riktigt stabilt hela säsongen och det gjorde vi nu också. Vi höll oss till det vi skulle göra och svävade som vanligt aldrig iväg, säger Tobias Enström när vi träffar honom utanför det segerrusiga omklädningsrummet.

Bättre än SM-guldet med Modo

Han har spelat i organisationen – som flyttade från Atlanta till Winnipeg sommaren 2011 – i elva raka säsonger och väntat länge på att få vara med om den här sortens ögonblick.

– Ja, det är ju för det här jag lagt ner allt arbete och stannat kvar i klubben i alla år. Det är detta jag drömt om, fortsätter den 33-årige ångermanlänningen.

– Om det är det roligaste jag varit med om i karriären? Ja, det måste jag nog säga. SM-guldet med Modo 2007 var också fantastiskt kul, absolut, men jag har som sagt varit i den här klubben i elva år nu och det har liksom byggts upp och byggts upp och nu är vi här.

I en direkt avgörande konferensfinal – mot expansionslaget Vegas Golden Knights.

– Det är fortfarande långt kvar och vi är inte nöjda med det här, men en stund ska vi njuta av att vi lyckades slå ut en väldigt tuff motståndare i den här serien, säger Toby.

Första matchen i den västra konferensfinalen mellan Jets och Golden Knights spelas i Winnipeg natten till söndag.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: